Sosyal Medya

Borsa

GPIF Başkanı: Japon hisse ve tahvillerine yatırımları genişletiyoruz

Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF) Başkanı, Japon hisse senetleri ve tahvillerine aktif yatırımları genişletmeyi planladıklarını söyledi. Başkan Masataka Miyazono…

GPIF Başkanı: Japon hisse ve tahvillerine yatırımları genişletiyoruz

Japonya Devlet Emeklilik Yatırım Fonu (GPIF) Başkanı, Japon hisse senetleri ve tahvillerine aktif yatırımları genişletmeyi planladıklarını söyledi.

Başkan Masataka Miyazono gazetecilere yaptığı açıklamada, GPIF’in varlık yöneticilerinin performansını değerlendirmek için yeni uygulamaya koyduğu veri bilimine dayalı yöntemlerin, Japon varlıklarında yüksek performans gösteren “makul sayıda” aktif fon yöneticisi seçmesine olanak sağlayacağını söyledi.

1,5 trilyon dolarlık emeklilik fonu halihazırda Kuzey Amerika hisse senetlerinde aktif olarak yönetilen 19 fon ve Japonya hariç gelişmiş ülke hisse senetlerinde 14 aktif fon seçmiş durumda.

Yine de aktif yatırımlar Mart 2023 itibariyle GPIF’in Japon ve küresel hisse senedi portföyünün %7’sinden azını oluşturuyor.

GPIF Aralık ayında varlık yöneticisi seçiminde, yönetilen varlıkların büyüklüğü ve fon operasyon geçmişi gibi bazı kriterleri kaldırarak, kısa geçmişe sahip gelişmekte olan varlık yöneticilerine açıldı.

Miyazono, bu adımın hükümetin son zamanlarda emeklilik fonları veya bağışların portföylerinin belirli bir miktarını gelişmekte olan yöneticilere yatırmak üzere tahsis ettiği “gelişmekte olan yönetici programlarını” teşvik etme çabasına bir yanıt olmadığını söyledi.

Miyazono, “Tasarım olarak, yatırımları politika amaçları için yönetemeyiz. Yatırım yönetimimiz yalnızca emeklilik maaşı alanların menfaati için yapılmalıdır.

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler