Sosyal Medya

Para-banka-finans

Goldman Sachs, BOJ’un 2007’den bu yana ilk kez faiz artırmasını bekliyor

Goldman Sachs, Japonya Merkez Bankası'nın bu haftaki Mart toplantısında 17 yıl aradan sonra ilk kez faiz oranlarını artırmasını bekliyor.

Goldman Sachs, BOJ’un 2007’den bu yana ilk kez faiz artırmasını bekliyor

Bankanın kıdemli Japon ekonomisti Tomohiro Ota, yıllık ücret görüşmelerinde beklenenden güçlü maaş artışlarına ve ardından Japonya’da BOJ’un Salı günü sona eren Mart toplantısında negatif faiz oranlarından çıkışa ilişkin haberlere değindi.

Ota Pazartesi günkü notunda “BOJ şu ana kadar haberi yalanlayan herhangi bir sinyal göndermedi. Bu gelişmeler, BOJ’un muhtemelen politika değişikliği için daha fazla veriye ihtiyaç duymadığını veya Nisan ayındaki üç aylık Ekonomik Görünüm raporuyla politika değişikliğini gerekçelendirmek için beklemeyeceğini gösteriyor” dedi.

Ekonomistlerin küçük bir çoğunluğu hala merkez bankasının Nisan ayında faiz artırmasını beklerken, artan sayıda ekonomist, bu yılki maaş görüşmelerinin beklenenden çok daha güçlü olacağına dair işaretlerin etkisiyle son iki haftada tahminlerini Mart ayına kaydırdı.

Ota, BOJ’un, merkez bankasının uzun vadeli faiz oranlarını hedeflemek için kullandığı getiri eğrisi kontrol politikasını, gerektiğinde tahvil alıp satarak kaldırmasını beklediğini söyledi. Yine de merkez bankasının Japon devlet tahvili alımlarının büyüklüğü veya ETF alımlarının durdurulması konusunda “açıkça taahhüt vermemesini” bekliyor.

(Bloomberg HT)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler