Sosyal Medya

Gündem

Yurdum insanından 50 bin kişi yine dolandırıldı!

İddialara göre, Ankara'da faaliyet gösteren bir kripto para şirketi, kar payı ortaklığı adı altında yürüttüğü şüpheli bir operasyonla 50 bin kişiden yaklaşık 100 milyon dolar değerinde kripto para topladı. Şirketin sahibi Gazi Can Ç. ve eşi Aslı Ç., ortadan kaybolurken, mağdurlar ise 5 şüpheli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yurdum insanından 50 bin kişi yine dolandırıldı!

Mağdurlardan bir süre kar payı alan üyeler, daha sonra ödemelerini alamayınca şirket yöneticileriyle iletişime geçti. Ancak Gazi Can Ç. ve eşi, mağdurları tehdit ederek hak talebinde bulunmalarını engellemeye çalıştı. Şirket sahipleri ve yöneticileri, bir süre sonra mağdurlarla iletişimlerini tamamen kesti.

 

Adana’dan Ankara’ya gelen 20 kişilik bir grup, şirket sahibi çift ile şirket yöneticileri G.A., H.Ç. ve N.A. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suçlamalar arasında ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Tehdit’, ‘Güveni kötüye kullanma’, ‘Dolandırıcılık’, ‘Nitelikli dolandırıcılık’, ‘Evrakta sahtecilik’, ‘Resmi evrakta sahtecilik’ ve ‘Vergi Usul Kanunu’na muhalefet’ bulunuyor.

Mağdurlar, şirket yetkililerinin saadet zinciri mantığıyla kendilerini dolandırdığını belirtti. Ankara Adliyesi önünde konuşan avukat İbrahim Paşa Yeşiltaş, “Devletimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır ve dolandırıcılara gerekli cezayı verecektir” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler