Sosyal Medya

Gündem

Trump gemi azıya aldı:  Çin otolarına %100 vergi!!

Trump, "Şu anda Meksika'da inşa ettiğiniz o büyük canavar araba üretim tesislerini Amerikalıları işe almayıp, arabayı bize satacağınızı düşünüyorsunuz, hayır" dedi. "Galeriye gelen her araca yüzde 100 gümrük vergisi koyacağız."

Trump gemi azıya aldı:  Çin otolarına %100 vergi!!

Donald Trump, Çinli şirketler tarafından Meksika’da üretilen arabalara %100 vergi uygulayacağını söyledi. Bu, daha önce ABD sınırının güneyinde üretilen otomobillere koyacağını söylediği verginin iki katıydı. Trump, Cumartesi günü Dayton, Ohio’daki miting konuşmasında  yeni gümrük tarifeleri vaat ederken doğrudan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’e hitap etti.

 

Trump, “Şu anda Meksika’da inşa ettiğiniz o büyük canavar araba üretim tesislerini Amerikalıları işe almayıp, arabayı bize satacağınızı düşünüyorsunuz, hayır” dedi. “Galeriye gelen her araca yüzde 100 gümrük vergisi koyacağız.”

Trump, bu yılki ABD başkanlık seçimini kazanamazsa bunun bir “kan banyosu” olacağını söyleyerek devam etti. Kampanya yönetimi ekibi daha sonra bu ifadenin ABD geneline değil, otomobil pazarına atıfta bulunduğunu belirten bir  açıklama yaptı.

Başkan Joe Biden’ın kampanya ekibi, Trump’ın geçen  seçimi  kaybetmesinin ardından isyancıların 6 Ocak 2021’de ABD Kongre Binası’na düzenlediği saldırıya işaret ederek bu sözleri eleştirdi. Kampanya sözcüsü James Singer, “Donald Trump böyledir: 7 milyondan fazla oyla mağlup olan ve daha geniş bir ana akım kitleye hitap etmek yerine siyasi şiddet tehditlerini ikiye katlayan bir zavallı” dedi. “Başka bir 6 Ocak istiyor ama Amerikan halkı bu Kasım’da ona bir seçim yenilgisi daha verecek çünkü onun aşırılığını, şiddete olan tutkusunu ve intikam susuzluğunu reddetmeye devam ediyorlar.”

Bu ayın başlarında Trump, Çin arabalarına %50 gümrük vergisi getirilmesi tehdidinde bulunmuştu. Ayrıca tüm Çin mallarına yüzde 60’a, dünyanın herhangi bir yerinde üretilen mallara ise yüzde 10’a varan gümrük vergileri teklif etti. Çin’in veya diğer ülkelerin misilleme tedbirlerinden endişe duymadığını söyledi.

“Siz bizi kazıklarsanız, biz de sizi kazıklarız” dedi. “Bu kadar basit, çok adil.”

 

Trump Salı gecesi Cumhuriyetçi Parti’nin adaylığını kesinleştirerek dikkatini Kasım ayında Biden’la yapılacak rövanş maçına çevirdi. Biden  da geçen Salı günü Demokratların adaylığı için yeterli delege kazandı.

Eski başkan, karşı karşıya olduğu dört ceza davasına rağmen, Beyaz Saray’daki üçüncü seçimlerinde GOP üzerindeki hakimiyetini  daha da sıkılaştırdı. Seçim kampanyasını yöneten Cumhuriyetçi Ulusal Komite şu anda eşbaşkan olarak gelini Lara Trump da dahil olmak üzere üç yakın müttefik tarafından yönetiliyor. Pazartesi günü 60’tan fazla personelin işten çıkarıldığı görüldü.

Son anketlere göre Trump ve Biden baş baş ve her ikisi de %45 oy alıyor. Trump’ın kazanmak için merkezci seçmenleri çekmesi gerekiyor, Biden’ın ise azınlıkları Demokrat kampta tutması gerekiyor. Uzmanlar, Trump’ın kazanması halinde sonuçları  tanımayı reddederek seçmenlerini isyana teşvik etmesinden endişe ediyor.

 

Kaynak:  Trump Threatens 100% Tariffs on Chinese Cars Made in Mexico

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler