Sosyal Medya

Gündem

Öğretmenler tek yürek: 81 ilde işi bıraktılar

Öğretmenler 81 ilde meydanlarda şiddete karşı tek yürek olarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.   İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan acı olay,…

Öğretmenler tek yürek: 81 ilde işi bıraktılar

Öğretmenler 81 ilde meydanlarda şiddete karşı tek yürek olarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

 

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde yaşanan acı olay, eğitim camiasını derinden sarstı. Özel bir lisede görev yapan okul müdürü İbrahim Oktugan’ın, yabancı uyruklu bir öğrenci tarafından öldürülmesiyle birlikte, eğitimde artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve çözüm bulunması için öğretmenler harekete geçti. “Öğretmen Tek Yürek” etiketiyle sosyal medyada başlatılan kampanya kısa sürede Türkiye gündeminin zirvesine yerleşti. Bugün ise sendikalı öğretmenler, eğitimde şiddete karşı 81 ilde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen gibi birçok öğretmen sendikası, İbrahim Oktugan cinayetini protesto etmek ve eğitimde yaşanan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için 10 Mayıs 2024 tarihinde iş bırakma kararı aldı. Velilerin de destek verdiği eylemde birçok okulda ders yapılmadı. Sendikalı olmayan öğretmenler ise okullara gelerek hayatını kaybeden meslektaşları İbrahim Oktugan’ı andı. Okul sıralarına bırakılan karanfiller ve fotoğraflarla yaşanan üzücü olayın ardından birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Eğitimde şiddetin önlenmesi için atılacak adımlar ve öğretmenlerin taleplerinin karşılanması ise önümüzdeki günlerde gündemin önemli maddeleri arasında yer alacak gibi görünüyor.

 

 

 

 

tr.al-ain.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler