Sosyal Medya

Gündem

Koç Holding’den sağlık sektörüne yeni hamle

Koç Holding, Antalya'da faaliyet gösteren Kemer Medical Center'ın yüzde 80'ini satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

Koç Holding’den sağlık sektörüne yeni hamle

Koç Holding, Antalya’da faaliyet gösteren Kemer Medical Center’ın yüzde 80’ini satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

 

 

Ekonomim’de yer alan habere göre, Koç Holding, sağlık sektöründeki büyüme fırsatlarına odaklanarak Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret’in sermayesinin yüzde 80’ini satın alacak.

 

Koç Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamaya göre, şirketin yönetim kurulu, Antalya’da Anatolia Hospital markasıyla faaliyet gösteren özel hastane işletmeciliği sektöründeki Kemer Medical Center’ın sermayesinin yüzde 80’ine karşılık gelen payın şirket tarafından satın alınmasına karar verdi. Yapılan açıklamada, pay alımı için imzalanan sözleşmenin detaylarına da yer verildi.

 

Açıklamada, Kemer Medical Center’ın sermayesinin yüzde 80’ine denk gelen payın satın alınması için Koç Holding’in ödeyeceği bedelin, şirket değeri üzerinden net borç ve işletme sermayesi düzeltmeleri yapılarak belirleneceği belirtildi. Satın alım bedeli, Kemer Medical Center’ın 31 Aralık 2023 tarihli mali tablolarının hazır olması durumunda belirlenecek ve kapanış sonrası uyarlamalara tabi olacak.

 

Ayrıca, KMC’nin yönetimi ve azınlık hissedarlar arasında pay sahiplerinin hak ve yükümlülüklerini düzenlemek amacıyla pay sahipleri sözleşmesi imzalanması öngörülmektedir. İşlemin tamamlanması, Rekabet Kurulu onayı ve belirli kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlı olacak, aksi takdirde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı bulunacak ve kapanışın 30 Nisan 2024 tarihine kadar gerçekleşmemesi durumunda sözleşme feshedilebilecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler