Sosyal Medya

Gündem

İktidara yakın BETİMAR, ‘İmamoğlu Kurum’un önünde’ dedi

İktidara yakınlığıyla bilinen Betimar Araştırma, İstanbul için son anket sonucunu paylaştı. 2023 seçimlerinde en yakın tahmini yapan Betimar Araştırma Yönetim…

İktidara yakın BETİMAR, ‘İmamoğlu Kurum’un önünde’ dedi
İktidara yakınlığıyla bilinen Betimar Araştırma, İstanbul için son anket sonucunu paylaştı. 2023 seçimlerinde en yakın tahmini yapan Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, Ekrem İmamoğlu’nun Murat Kurum’un önünde olduğunu açıkladı.

Yerel seçimlere 19 gün kala saha araştırma şirketlerinin saha çalışmaları hızlanırken son araştırma sonucu da Betimar Araştırma Şirketi tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Kurum son haftalarda ivmeyi koruyamadı

TGRT Haber’de Medya Kritik programına konuk olan Betimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman, Murat Kurum’un adaylık sürecinin ardından İstanbul’da bir ivme kazandığı ancak son haftalarda bu ivmesini koruyamadığını söyledi.

“İmamoğlu’nu bir tık avantajlı görüyoruz”

“İstanbul’da araştırma sonuçlarında, Yeniden Refah Partisi’nin kendi adayını çıkarması, İYİ Parti’nin ise varlık gösterememesi sonucunda Ekrem İmamoğlu’nu bir tık avantajlı görüyoruz” diyen Duman, “2-2,5 puanlık bir makas var. Seçimlere henüz 20 gün var. 2,5 puanın kapanması mümkün. 200 bin oya tekabül ediyor. Burada fark kapatılabilir ama aynı zamanda artması da mümkün” diyerek sonuçların değişme ihtimaline de vurgu yaptı.

DEM’in aday çıkartmadığı yerde seçmen İmamoğlu’na yöneliyor

Özellikle DEM Parti’nin güçlü olduğu bölgelerde aday çıkarmamasının ve seçmenin İmamoğlu’na yönelik oy verme eğiliminin belirginleştiğini belirten Duman, “Özellikle İstanbul noktasında DEM Parti’nin güçlü olduğu yerlerde aday göstermemesi ve seçmeninde İmamoğlu’na oy verme eğilimi oluşturuyor. DEM Parti adayı Meral Danış Beştaş’ın yüzde 3’lük oyu, Yeniden Refah Partisi’nin ise yüzde 3,5 potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz. İYİ Parti’nin adayı ise yüzde 1 civarında.” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler