Sosyal Medya

Gündem

İddia: Fatih Erbakan ile Erdoğan İstanbul için yeniden görüşecek

YRP’nin AKP’den vereceği destek karşılığında iki büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını talep ettiği, AKP’nin ise karşılığında sadece belediye meclis üyeliği teklifini getirdiği anlaşıldı.

İddia: Fatih Erbakan ile Erdoğan İstanbul için yeniden görüşecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında İstanbul için yeni bir görüşme olabileceği iddia edildi.

Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamasına karşılık, kulislerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiası konuşulmaya başlandı.

T24’ten Serkan Demirtaş’ın haberine göre; iddiaların, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın DEM Parti’den İstanbul adayı olmayacağını açıklamasının hemen ardından gündeme gelmesi dikkati çekti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın danışmanı Şerif Varol, “AKP ile yeniden görüşme” iddiasını yalanlayarak, “Yeniden Refah Partisi, adaylarını duyuracak” dedi

Ne olmuştu?

AKP ile YRP arasındaki yerel seçim görüşmelerinin tıkanmasının ardından Erbakan, seçime kendi adayları ile gireceklerini açıklamıştı. Ancak özellikle İstanbul’da oluşan yeni dengelerin ardından kulislerde, Erdoğan ile Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiası konuşulmaya başlandı. YRP kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği iddiaları konuşuldu.

AKP ile YRP arasında bugüne kadar birçok görüşme oldu. İki parti, her görüşmenin ardından, yeniden bir araya gelmek konusunda mutabık kaldılar. Bir sonraki görüşmenin tarihini de AKP belirledi. Yapılan son görüşmede de AKP tarafından Yeniden Refah’ın beklentilerinin karşılanamaz olduğu belirtilince, görüşmeler sonlandı.

Bu süreçte YRP’nin AKP’den vereceği destek karşılığında iki büyükşehir belediye başkanlığı ile bazı il ve ilçe belediye başkanlıklarını talep ettiği, AKP’nin ise karşılığında sadece belediye meclis üyeliği teklifini getirdiği anlaşıldı.

Süreç içerisinde AKP’nin bazı il ve ilçe belediyelerinin masaya gelebileceğini bildirdiği ancak YRP’nin büyükşehir isteğinden vazgeçmediği kulislere yansıdı. AKP’nin son olarak yaptığı, “Size ilçe belediye başkanlığı ve farklı yerlerde belediye meclis üyeliği verelim” teklifinin de YRP tarafından geri çevrildiği belirtildi. AKP’de, YRP’nin tavrı için “CHP’nin altılı masada yer alan DEVA ve Gelecek Partisi ile kurduğu ilişkiye benzer bir ilişki kurmak istiyorlar” değerlendirmesi yapıldı. Bunun üzerine görüşmeler tıkandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler