Sosyal Medya

Gündem

Halk Erdoğan’ın ekonomi politikası beğenmiyor, seçmen yine AKP’ye oy verecek

Ankette Erdoğan'ın ekonomi politikalarını başarısız bulanların oranı yüzde 62,8 olarak belirlendi. ASAL Araştırma, Ocak 2024'teki anket sonuçlarını paylaştı. Ankette, "Eğer bu pazar günü seçim olsa, oyunuzu kime verirsiniz?" sorusu soruldu. AKP, ankette ilk sırayı aldı.

Halk Erdoğan’ın ekonomi politikası beğenmiyor, seçmen yine AKP’ye oy verecek

ASAL Araştırma’nın “Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz” anketine göre halk, Erdoğan’ın ekonomi politikalarından memnun değil.  Ama HalkTV.com.tr’de yer alan aynı ankette, seçmen yine de sandıkta AKP diyecek.  Bu tezatı anlayan beri gelsin diyelim.

 

İşte anketin detayları:

 

ASAL Araştırma, Ocak 2024’e ilişkin ankette elde edilen sonuçları kamuoyuyla paylaştı. Anketten çıkan sonuç, kendini ekonomist olarak tanıtan Erdoğan’ın hoşuna gitmeyecek.

 

Ankette Erdoğan’ın ekonomi politikalarını başarısız bulanların oranı yüzde 62,8 olarak belirlendi.

ASAL Araştırma, Ocak 2024’teki anket sonuçlarını paylaştı. Ankette, “Eğer bu pazar günü seçim olsa, oyunuzu kime verirsiniz?” sorusu soruldu. AKP, ankette ilk sırayı aldı. CHP ikinci sırada yer alırken, MHP üçüncü oldu.

Ankette seçmene “Özellikle son 2 yılda yaşanan ekonomik gelişmeler sizi nasıl etkiledi?” sorusu da yöneltildi. Ankete göre halkın büyük çoğunluğu ekonomik gelişmelerden sonra daha da kötüye gitti.

Katılımcıların “Ekonomik gelişmeler sizi nasıl etkiledi?” sorusuna verdikleri yanıt şöyle:

Ekonomik olarak daha kötü durumdayım: %48,9

Kendimi/ailemi geçindiremedim: %23,6

Hiç etkilenmedim/hatta para kazandım: %8,2

İşsiz kaldım: %5,1

Diğer: %7,7

Fikrim yok: %6,5

 

 

Halk ekonomide gidişattan hükümeti sorumlu tutuyor

 

Ankette sorulan bir diğer soru ise “Genel olarak değerlendirdiğinizde, hükümetin ekonomi politikalarını ne derecede başarılı buluyorsunuz?” oldu.

 

Seçmenin hükümetin politikalarına dair değerlendirmesi şöyle:

 

Başarılı: %18,5

Başarısız: %62,8

Kısmen başarılı: %10,2

Cevap yok: %8,5

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler