Sosyal Medya

Gündem

“Belediye işi gönül işi” demiş milyonları böyle götürmüş!

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği tarafından idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

“Belediye işi gönül işi” demiş milyonları böyle götürmüş!

Diyarbakır Bağlar ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun belediyenin emlak istimlak müdürlüğünde görevli yöneticilerle birlikte imar ve ihale işlemlerinde haksız menfaat temin ettiği iddia ediliyor. İddialar arasında mülkiyeti belediyeye ait olan ve 6 ila 9 milyon lira arasında değere sahip olan Bağcılar semtindeki imarlı ve ifrazlı arsaların hileli satışı da bulunuyor.
Soruşturma kapsamında, belediyeye ait 12 farklı ada ve parselde arsa satışının yapıldığı tespit edildi. Ancak, bu satışlarda fiyat taktirinin gerçek mali değerinin çok altında gösterildiği, sahte kaşe ve imzaların kullanıldığı belirlendi. Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre, belediye başkanı ve yöneticilerin, kamuya ait arazilerin satışıyla ilgili yasa ve mevzuata uymamak adına emlak firmalarının kaşelerini taklit ettikleri, dönümü 9 milyon lira olan arsaların fiyatlamasını 4’te 1 fiyatlama üzerinden değer taktiri yaptıkları ifade ediliyor.
Mülkiye müfettişleri, yapılan hileli satışlar nedeniyle kamu zararının oluştuğunu ve belediye başkanı ile görevli olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Başkanın daha önce rüşvet suçlamalarıyla yargılandığı ve hakkında dava açıldığı da ifade edildi.
Başkan Hüseyin Beyoğlu hakkında geçtiğimiz günlerde bir müteahhitten ruhsat ve kazı izni için 5,5 milyon lira rüşvet istediği için dava açılmıştı.
Hakkında evine en yakın polis merkezine imza vermek koşuluyla adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağı bulunan Hüseyin Beyoğlu’nun yanı sıra suçüstü yapılan rüşvet olayı ile ilgili İmar Müdürü Fırat Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ise halen tutuklu bulunuyor.


Hüseyin Beyoğlu, 2019 yerel seçimlerinde kentin değişik noktalarındaki reklam panolarına, “Belediye İşi gönül işi” yazılı kendi fotoğrafları bulunan afişlerini asmıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler