Sosyal Medya

Gündem

Bekir Ağırdır’a göre İstanbul’da kim önde?

Efsane anket uzmanı İstanbul yarışını değerlendirdi

Bekir Ağırdır’a göre İstanbul’da kim önde?

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler için yaptığı değerlendirmede, “Geçen altı haftadan sonra araştırmalara yansıdığı kadarıyla İmamoğlu’nun 2.5 puan farkla önde olduğunu ama bu farkın henüz kesin bir kazanma ima etmediğini de not etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

 

Konda Araştırma’nın eski Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul’un durumunu değerlendiren Ağırdır, Oksijen Gazetesi’ndeki yazısında, “25 Ocak-17 Şubat arasında İmamoğlu ve Kurum arasındaki fark daralmış gibi görünse de 17 Şubat’tan bu yana yarış İmamoğlu’nun lehine dönmüş durumda” ifadelerini kullandı.

 

Ağırdır, şöyle devam etti:

“Farklı araştırmalarda İmamoğlu-Kurum oy farkı 1.5 ile 5 puan arasında görünse de hesaplamalara göre fark 21 Şubat’tan bu yana İmamoğlu’nun lehine ortalama 2.5 puan gibi gözüküyor. Bu oran yaklaşık 250 bin İstanbullu seçmene tekabül ediyor.”

 

Bekir Ağırdır, bugünkü puan farkının İmamoğlu’nun başarısı olduğunu kaydederek, “Başbaşa gerçekleşen, 15 bin oyla İmamoğlu’nun kazandığı 31 Mart 2019 seçim sonuçlarıyla kıyaslandığında tüm kısıtlamalara karşın bugünkü puan farkı İmamoğlu’nun başarısıdır ama 23 gün sonrasını henüz garantileyen bir sonuç da değil kuşkusuz” dedi.

 

“İMAMOĞLU  YENİDEN ÖNDE”

 

Ağırdır, şunları söyledi:

 

“31 Ocak’ta bu sütunlardaki yazımızı bitirirken gözlemimiz, “Muhalefetteki dağılmaya ve yıkıcı karşılıklı söylemlere bakılınca İmamoğlu’nun iki ay önceki kağıt üzerindeki avantajının kaybolduğunu ve İmamoğlu-Kurum yarışının başa baş bir noktadan başladığını söyleyebiliriz” demiştik. Geçen altı haftadan sonra araştırmalara yansıdığı kadarıyla İmamoğlu’nun 2.5 puan farkla önde olduğunu ama bu farkın henüz kesin bir kazanma ima etmediğini de not etmeliyiz.”

 

Kaynak:  Tele1 Haber

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler