Sosyal Medya

Gündem

AKP kulisleri: Yeni hikaye yazamıyoruz, Şimşek’ten şikayet var

İdeal adayları bulup çıkartamadık. Kampanyalarda vadettiklerimiz halka çok bildik ve tanıdık geliyor.

AKP kulisleri: Yeni hikaye yazamıyoruz, Şimşek’ten şikayet var
Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP kulislerindeki seçim mağlubiyet endişesini aktardığı bugünkü yazısında, parti içinde getirilen eleştirileri sıraladı: İdeal adayları bulup çıkartamadık. Kampanyalarda vadettiklerimiz halka çok bildik ve tanıdık geliyor.

Yerel seçim sürecinde belirlenen adaylar, kullanılan dil üslup parti içi tartışmalara da neden oldu. Özellikle muhalefet içinde yaşanan gerilim gün yüzüne çıktı. Ancak AKP içinde de tartışmalar söz konusu.

AKP kulisleri ‘yeni hikaye yazamıyoruz’ özeleştirisi yapıyor.

Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’deki eleştiriler şöyle:

1- İdeal adayları bulup çıkartamadık. Adayların yanlış belirlenmesinden çok, aday adaylarının yeterince iyi olmaması sorunu yaşadık. Güçlü ve dinamik isimler bulamadık. Her aday, diğerlerinden iyi olduğu için gösterildi.

2- Kampanyalarda vadettiklerimiz halka çok bildik ve tanıdık geliyor. Bunca seçimin ardından söylenecek yeni bir söz kalmadı. Zaten genel seçimlerden yeni çıktığımız için seçmene her şey bildik geliyor. İnandırıcılık sorunu yaşanıyor.

3- Muhalefete yönelik son seçimlerde kullanılan ‘teröristlerle iş birliği yapıyorlar’ algısı artık iş yapmıyor. Güvenlik ve savunma alanında atılan adımlar eskisi gibi coşku yaratmıyor, ekonomik krizin gölgesinde kalıyor. Türk astronot ve ilk savaş uçağı Kaan’ın yarattığı rüzgar ise bir yere kadar.

Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in banka yönetimlerine “sisteme ve kurallara aynı şekilde uyması, kimseye istisna yapılmaması” konusundaki uyarısının AKP içinde şik3ayet konusu olduğu kulisini yazdı.

Babacan, “Geçmiş dönemde özellikle kamu bankalarından avantajlı kredi kullanan AKP sermayesinin, bir süreden beri bu tür ayrıcalıkları kullanamadığı anlatılıyor. Bunun şikâyet konusu olduğunu öğrendik. Anlaşılan, AKP’ye yakın sermayeye verilen ve geri dönmeyen batık kredileri önleme çabaları, bazılarının pek işine gelmemiş” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler