Sosyal Medya

Genel

Toplam ‘hekim kaybı’ bir yılda bin 398’e ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler, boralar boş kalmaz” dediği hekimlerin yurt dışına göçü sürerken kamudaki toplam hekim sayısında azalma…

Toplam ‘hekim kaybı’ bir yılda bin 398’e ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler, boralar boş kalmaz” dediği hekimlerin yurt dışına göçü sürerken kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşandı. Toplam hekim sayısındaki kaybın bir yılda bin 398’e ulaştığı belirtildi.

 

Türkiye için doktor göçü alarm veriyor. “Giderlerse gitsinler” sözleriyle tartışma yaratan doktorların göçü her geçen gün artıyor. Hekimlerin yurt dışına göçü sürerken kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşandı. Toplam hekim sayısındaki kaybın bir yılda bin 398’e ulaştığı belirtildi. Muhalefet ise yaşanan tablodan iktidarın hekimlere yönelik tavrını sorumlu tutuyor.

Cumhurbaşkanı’nın ‘Giderlerse gitsinler’ dediği hekimlerin yurt dışına göçü sürerken kamudaki toplam hekim sayısında azalma yaşandı. Toplam hekim sayısındaki kaybın bir yılda bin 398’e ulaştığı belirtildi. BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre, Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) yurtdışına göç etmek için 2016’da ‘iyi hal belgesi’ alan hekim sayısı yalnızca 20’ydi. Bu sayının geçen yıl 3 bini geçmesi, tabloyu özetliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, “İktidarın hekimlere yönelik ‘giderlerse gitsinler’ şeklindeki bakış açısı, hem hekimleri hem de yurttaşı mağdur etti” dedi. CHP’li Emir, Sağlık Bakanlığı’nın bu yıla yönelik hedeflerini değerlendirirken geçen yılki hedeflerin büyük çoğunluğunun tutturulamadığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’na bu yıl için 11 trilyonluk merkezi yönetim bütçesinin yalnızca yüzde 6.6’sının (732 milyar TL) ayrıldığını anımsatan CHP’li Vekil, hekim sayısında ciddi bir azalma olduğuna da işaret etti. Emir, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen uzman tabip sayısı bir yılda yaklaşık 5 bin 497 artmış ama hekim sayısında azalış 6 bin 895. Bu durumda hekim kaybı bir yılda bin 398’e ulaşmış durumda. Hekim sayısında çok daha fazla yaşanan kayıp nedeniyle kamudaki toplam hekim sayısında azalma söz konusu” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

karar.com

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler