Sosyal Medya

Genel

Rus muhalif Navalni’nin ölümü gizemini korurken cesedi hâlâ ortada yok!

Rusya'nın önemli muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin şüpheli ölümü, ailesinin cesedini teslim alamaması ve ölüm nedeninin gizlenmesi iddialarına neden oldu. Navalni'nin hapishanede ölümü, dünya genelinde büyük bir şok etkisi yarattı ve Rusya muhalefetinin önde gelen isimlerinden birinin kaybı büyük tepkilere yol açtı.

Rus muhalif Navalni’nin ölümü gizemini korurken cesedi hâlâ ortada yok!

Rus yetkililer, Navalni’nin şüpheli ölümünün “ani ölüm sendromu”ndan kaynaklandığını iddia etse de, ailesi ve muhalefet ünlü siyasetçinin Rus yönetimi tarafından öldürüldüğüne inanıyor.

Ülkede düzenlenen Navalni’ye destek protestolarında 400’den fazla kişi gözaltına alındı, ancak muhalif liderin cesedinin morgda olmaması tartışma yarattı. Sözcü’nün haberine göre, Navalni’nin annesi, cesedi almak için Sibirya’daki morga gitti ancak beden üzerinde hala incelemelerin devam ettiği bildirildi.

Gelen çelişkili açıklamalar ve Navalni’nin gerçek ölüm nedeninin gizlenmiş olabileceği iddiaları, Rus yönetimi aleyhine büyük bir güvensizlik yaratmış durumda. Rusya lideri Vladimir Putin’i eleştiren birçok muhalif isim daha önce şüpheli koşullarda hayatını kaybetmişti.

Son olarak, Putin’e karşı başarısız bir isyan başlatan paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin ağustos ayında bir uçak kazasında ölmüştü.

Navalni’nin ölümü, Almanya’da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra Rusya’ya dönmesinden bu yana hapishanede tutulduğu ülkenin ücra bir bölgesinde meydana geldi. Navalni, ölümünden bir gün önce eşine Sevgililer Günü mesajı göndererek, “Bebeğim, biliyorum her şey şarkıdaki gibi. Aramızda şehirler var. Ama ben seni hep yanımda hissediyorum” demişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler