Sosyal Medya

Genel

Erdoğan’dan Şimşek’e tam destek mesajı

Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Mehmet Şimşek'e bu konuda tam itimadım var.

Erdoğan’dan Şimşek’e tam destek mesajı

Bitlis ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik reformlar konularında önemli mesajlar verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan “Enflasyon meselesini göz ardı etmiyoruz. Ekonomide yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Batman’ın evladı olan Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var” dedi.

 

 

Enflasyonla mücadele konusunda da adımlar atacaklarını söyleyen Erdoğan, ekonomide yetkin isimlerden oluşan bir kadro kurduklarını ve ikinci yarıda uygulayacakları ekonomi programının olumlu sonuçlarını göreceklerine inandığını ifade etti. Erdoğan “Bölgemizde bu kritik adımları atarken ülkemizi de olumsuz etkileyen enflasyon meselesini de göz ardı etmeyeceğiz. Ekonomide gerçekten yetkin isimlerden oluşan güçlü bir kadro kurduk. Mehmet Şimşek’e bu konuda tam itimadım var.

Yılın ikinci yarısından itibaren uyguladığımız ekonomi programının olumlu yansımalarını daha net göreceğiz. Emeklilerimizin sıkıntılarının da farkındayız. Emeklilerimize destek olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Bu sıkıntıların hafifletilmesiyle ilgili samimiyetimizi bu güne kadar attığımız adımlarla ortaya koyduk. Bir defaya mahsus 5’er bin liralık ödeme yaptık. Maaşlara yaklaşık yüzde 50 oranında; yani enflasyonun üzerinde zam yaptık. Bizim getirdiğimiz bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gittik. Ramazan Bayramı ikramiyesini 2 Nisan’dan itibaren hesaplara yatırıyoruz. Banka promosyonlarının güncellenmesini sağladık. Kamu bankalarımız 8 bin lira ile 12 bin lira arası promosyon ödemesi yapacak.

Tüm hanelere sağladığımız 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz desteğimiz devam ediyor. Toplam 87 milyar liralık doğrudan destek verdik. Enflasyon düştükçe, depremle ilgili yükümüz azaldıkça bütçede elimiz daha rahatlayacak. Muhalefet yine atıp tutarak yine yalan yanlış söyleyerek emeklilerimizi bize karşı kışkırtmaya çalışıyor.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler