Sosyal Medya

Genel

Ege Üniversitesi ile NCM İnvestment’in “Uygulamalı Sermaye Piyasaları” Eğitiminin ilk kuru tamamlandı

Geçtiğimiz sene taraflarca imzalanan protokol gereği hayata geçirilen ve özellikle genç nesillerin sermaye piyasalarını daha iyi anlamalarını ve gelecekte yatırımcı…

Ege Üniversitesi ile NCM İnvestment’in “Uygulamalı Sermaye Piyasaları” Eğitiminin ilk kuru tamamlandı

Geçtiğimiz sene taraflarca imzalanan protokol gereği hayata geçirilen ve özellikle genç nesillerin sermaye piyasalarını daha iyi anlamalarını ve gelecekte yatırımcı olarak piyasa işleyişini daha iyi kavramalarını hedefleyen bir ders programı, Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik 2023-2024 Güz dönemi itibariyle seçmeli ders olarak sunulmuştur. Bu program, geçtiğimiz sene taraflarca imzalanan protokol çerçevesinde uygulanmaktadır.

Bu derslerde, piyasa profesyonelleri ve üniversite hocaları tarafından verilen dersler aracılığıyla öğrencilere genel piyasa işleyişi, sektörel kariyer fırsatları, davranışsal finans, risk yönetimi, teknik ve temel analiz gibi konuların yanı sıra diğer birçok piyasa odaklı ders sunulmuştur.

Proje kapsamında görüş ve düşüncelerini paylaşan Prof.Dr.Türker Susmuş;

“Derslerin sorumlu öğretim üyesi olarak ben de bizzat sınıfta bulunarak uygulamacı uzmanların sunumlarıyla öğrenciler arasında köprü kurmayı sağladım. Ayrıca, öğrencilerin sunumları daha iyi anlamalarını ve tartışmalara katılmalarını sağlamak için ilgili konularla ilgili ek bilgiler de paylaştım.NCM Investment A.Ş.’nin desteğiyle gerçekleştirilen dersler, ana bilim dalımızdaki üç öğretim üyesi ve NCM Investment ile ortaklaşa kararlaştırılan uzmanlar tarafından verilmiştir. Bu süreci uyumlu ve koordineli bir şekilde yönettiğimiz için son derece mutluyuz. Halen İşletme bölümümüzde yürütülen “Uygulamalı Finansal Piyasa İşlemleri” dersinin önümüzdeki süreçte İktisat ve Uluslararası İlişkiler bölümünde de seçmeli ders olarak sunulması için adımlar atmaya çalışıyoruz. Ayrıca, diğer bölüm öğrencilerinden gelen talepler doğrultusunda bu dersin açılmasını planlamaktayız.”

“Derslerimize aktif katkı vererek sunum yapan Prof.Dr. Dilek DEMİRHAN, derslerde de hep yanımızda olan Dr. Öğr. Üyesi Ş. Sertaç ÇAKI, sevgili kardeşim Prof.Dr. S. Burak Arzova, öğrencilerimizin ve bizlerin de çok sevdiği büyük usta Sayın Ateşan AYBARS, Risk Birim Müdürü Yeşim ÇUĞUNLULAR, Portföy ve İşlem Aracılığı Müdürü Mustafa YILDIRIM, Araştırma Analisti Sadullah ÇALIŞIR, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür’ e içten ve samimi olarak teşekkür ediyorum. Eğitime destek konusunda vizyon sahibi olan NCM Investment Şirketler Grubu Kurucusu Sayın Naser Al’ a, NCM Investment A.Ş. Genel Müdürü Emre UTKAN’ a, bu iş birliğimizin yapılmasını sağlayarak eğitime destek yönü çok yüksek olan Kurumsal İletişim Direktörü kıymetli arkadaşım Sayın Ahmet ULUHAN’ a gönülden teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Diğer yandan, hem derslere zaman zaman katılan hem de konuklarımızın Fakülteye ulaşımları konusunda sürekli iletişim halinde olduğum Fakültemizin de eski öğrencisi olan NCM Investment A.Ş. İzmir Şubesi Müdürü İnci Ece ERSOY’ a da özel olarak teşekkürü bir borç bilirim. Bu dersin İşletme bölümümüzde açılmasını talep ettiğimde destek vererek hayata geçirilmesinde önemli payı olan İşletme Bölüm Başkanımız ve Dekanımız Prof.Dr. G. Nazan GÜNAY ile Fakültemize desteklerini her zaman hissettiğimiz Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Necdet BUDAK’ a sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.” dedi.

NCM Investment Genel Müdürü Emre Utkan, bu iş birliğinden son derece memnun olduklarını ifade ederek değerlendirmesini yaptı. Utkan, gerçekleştirdikleri eğitim döneminin her açıdan kaliteli ve nitelikli olduğunu belirtti ve bunun üniversiteler ile sektörel iş birlikleri için iyi bir örnek olacağına inandığını dile getirdi. Utkan, Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Necdet Budak ve İşletme Bölüm Başkanı Dekan Prof.Dr.G.Nazan Günay hanım efendiye projeye katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, projeye katkı sağlayan tüm hocalar ve emeği geçen iş arkadaşlarına da teşekkürlerini ileten Utkan, gelecekte benzer projelere katılma ve gençlerin geleceğine katkıda bulunmaya devam etme konusunda aynı istek ve kararlılığa sahip olacaklarını vurguladı.

Proje sorumlusu olarak NCM Investment adına görüşlerini paylaşan Kurumsal İlişkiler Direktörü Ahmet Uluhan ise;

“Projeye gösterilen yoğun ilgi ve aktif katılım için öncelikle öğrenci arkadaşlarımıza ve projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza ve NCM ekibimize teşekkür etmek istiyorum. Uluhan, bu proje ile Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ve özellikle gelecekteki profesyoneller veya yatırımcılara sağlam bir temel oluşturma amacı güttüklerini belirtti. Ayrıca, Ateşan Aybars, Burak Arzova gibi isimlerin derslere eğitmen olarak katıldığını ve bu durumun işin kalitesi açısından son derece değerli olduğunu vurguladı. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Eğitim Müdürü Dr. Gökhan Büyükşengür ve Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile projeye verdikleri destekten dolayı hocalarımıza ve özellikle projenin fikir babası olan Prof. Dr. Türker Susmuş hocamıza da teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Gelecek dönemlerde yine Ege Üniversitesi ile benzer projelerde ortak çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Yine piyasaların yakinen tanıdığı isimlerden stratejist Ateşan Aybars ise;

Ege Üniversitesi öğrencileri için yapılan projenin bir örneğine daha önce şahit olmadığını, ve bu projede yer aldığı için büyük bir mutluluk için de olduğunu söyledi. Aybars konuşmasının devamında “öncü Üniversilerimizden biri olan Ege Üniversitesinde verdiğim dersler süresince öğrencilerin ilgisini, sorularının kalitesini, nezaketlerini ve paylaştığım güzel sohbetleri özleyeceğim. Fakülte hocalarının da destekleyici ve hoşgörülü tavırlarını unutmak mümkün değil. Derslerim sürecinde hem mesleki bilgi hem yaşama hazırlanmak konusunda  öğrencilere bilgi vermeye çalıştım.” Dedi.

Aybars ayrıca bu projeye öncülük eden Ege Üniversitesi rektörlüğüne ve tüm yetkilileri ile NCM İnvestment yetkililerine de teşekkürlerini belirtti.

Yetkililer 2023 – 2024 Güz dönem programına alınan eğitimlerin önümüzde ki dönemlerde, diğer bölümlerin katılımları ile de daha geniş kapsamlı verilmeye devam edileceğini söylediler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler