Sosyal Medya

Genel

Dünyanın en pahalı viskisi 2,8 milyon dolara satıldı

ABD’li koleksiyoner, 30 yıllık İrlanda viskisi The Emerald Isle’ı 2,8 milyon dolara, yani 85 milyon TL’ye, rekor fiyatla satın aldı…

Dünyanın en pahalı viskisi 2,8 milyon dolara satıldı

ABD’li koleksiyoner, 30 yıllık İrlanda viskisi The Emerald Isle’ı 2,8 milyon dolara, yani 85 milyon TL’ye, rekor fiyatla satın aldı

 

Amerikalı viski koleksiyoncusu Mike Daley, The Craft Irish Whiskey Co. tarafından üretilen ve 30 yıllık tek malt bir İrlanda viskisi olan The Emerald Isle’ı 2,8 milyon dolara satın aldı. Yani 84 milyon 793 bin 296 TL’lik bu satış, dünyanın en pahalı viskisi rekorunu kırdı.

 

The Craft Irish Whiskey Co. 70 CL’lik bir şişe The Emerald Isle üç kez damıtılmış İrlanda tek malt viskisini Amerikalı viski koleksiyoncusu Mike Daley’e 2,8 milyon dolara sattığını açıkladı.

Bu rakam, bir önceki rekorun sahibi olan ve Kasım 2023’te Sotheby’s tarafından düzenlenen bir müzayedede 2,7 milyon dolara satılan bir şişe The Macallan 1926’nın fiyat etiketini geride bıraktı.

KADEHİ 5 MİLYON TL

Rekor fiyata satılan şişeden yaklaşık 17 kadeh viski çıkıyor. Yani kadehi yaklaşık 165 bin dolar ediyor.  Bu da 5 milyon TL demek. Yani, viskinin bir yudumu 625 bin TL, bir damlası ise 6 bin TL’nin üzerinde.

İrlanda, Amerikan ve İskoç viskilerinden oluşan binlerce şişelik bir koleksiyona sahip olan Daley, “İrlanda viskisi viskinin geleceğidir. Bir koleksiyoncu olarak ama en önemlisi bir içici olarak bunun bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum” dedi.

Multi-milyoner Daley, koleksiyonunun büyük bir kısmını Pennsylvania, Bucks County’deki malikanesinde sergiliyor.

Çeşitli fıçılarda otuz yıl yıllandırılan Emerald Isle İrlanda viskisi benzersiz bir ambalaja sahip.

Şişe, içinde bir sürahi, bir çift lale şeklinde yudumlama bardağı, türünün tek örneği bir Fabergé yumurtası, bir saat, viski taşları ve iki Cohiba purosu bulunan ceviz bir kutunun içinde duruyor.

Bu, damıtıcının ürettiği sadece yedi setten biri. Daha önce 4 şişesi satılan viskiden şirketin elinde sadece iki tane kaldı.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler