Sosyal Medya

Genel

Araba İlanı Nasıl Verilir?

Sıfır araç piyasasından çok daha aktif olan ikinci el piyasası, rekabetin de yoğun olduğu bir alan. Onlarca site içerisinde binlerce farklı araç ilanı bulunuyor. sahibinden otomobil ilanları arasında öne çıkmanız mümkün oluyor.

Araba İlanı Nasıl Verilir?

Advertarial

 

 

Heyecanla aldığınız ve gözünüz gibi baktığınız aracınızı satma vakti geldiyse çeşitli yollara başvurarak devir işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer birinci elden satış yapmak istiyorsanız ilk başvurulan yöntemlerden biri olan internetten ilan verme yöntemini tercih edebilirsiniz. Bunun için de araba ilanı nasıl verilir bilmek gerekiyor. Konunun ayrıntılarına hakim olduğunuzda diğer sahibinden otomobil ilanları arasında öne çıkmanız mümkün oluyor. Sıfır araç piyasasından çok daha aktif olan ikinci el piyasası, rekabetin de yoğun olduğu bir alan. Onlarca site içerisinde binlerce farklı araç ilanı bulunuyor. Bu ilanlar arasından sıyrılıp hızlı ve beklentileriniz dahilinde bir satış gerçekleştirmek epey zor olabiliyor. Süreçleri daha kolay hale getirmek ve satışı hızlandırabilmek için ilan verme konusunda bazı ipuçlarını bir araya getirdik. Dilerseniz ayrıntılara birlikte göz atalım.

Arabanızın Kategorisini Doğru Belirleyin

İnternete araba ilanı nasıl verilir konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız ilan aşamalarına hakim olmanız gerekiyor. Süreçler, ilan sitelerine göre değişiklik gösterse de belli ölçüde benzer adımlardan oluşuyor. Bu adımlardan ilki kategori seçimi oluyor. Günümüzde sahibinden araba satışı yapılabilen sitelerin pek çoğu araç kategorilerini otomatik olarak seçebiliyor. Fakat hala kategori seçimi gerektiren web siteleri için bu adım önemli. SUV, hatchback ve sedan gibi araç kategorilerinin yanı sıra araç marka ve modelinin seçimi de gerekli adımlardan biri. Tüm ilan sitelerinde aracınızın marka ve modelini seçmeniz bekleniyor. Fakat sahibinden satılık otomobil modellerini birbirinden ayıran özellikler, araçların donanım paketleri oluyor. Bu donanım paketlerinin özelliklerini doğru girdiğinize emin olmanız son derece önemli. Böylece arama sırasında yapılan filtrelemelerle bu özellikleri arayan alıcılara doğrudan ulaşabilirsiniz.

Eklediğiniz Özelliklerden Bahsetmeyi Unutmayın

Zaman içerisinde, satın aldığınız paketin haricinde arabanıza farklı özellikler eklemiş olabilirsiniz. Bu özellikler arasında ses sistemi, geri görüş kamerası, park sensörü ve kış lastikleri gibi arabanın değerini hatırı sayılır ölçüde artıran unsurlar olabilir. Bu sebeple standart paket içeriği haricinde aracınıza eklediğiniz her bir özelliği ilanda belirtmeniz oldukça önemli.

Ekspertiz Raporu Olmazsa Olmaz

Aracın geçmişini öğrenebilmek için ekspertiz raporu mutlaka ilanda yer alması gereken unsurlardan biri. Araba satış ilanı nasıl verilir ve doğru ilan nasıl verilir merak edenlerin bu noktayı kesinlikle atlamaması gerekiyor. Böylece aracın değişen parçaları, boya durumu ve hasar bilgileri hakkında alıcılar tüm merak ettiklerini öğrenebilir. Bu gibi detayların araç değerini düşüreceğinden çekinmenize gerek yok. Çünkü bu yanıltıcı ilanlar, alıcı arabayı satın almadan önce ekspertize götürdüğünde ortaya çıkıyor. Böyle bir senaryoda da alıcının güveni kırıldığı için satış süreçleri aniden sonlanıyor. Aracınızın iyi yönlerini ve ek özelliklerini parlatırken eksiklerini de açık bir şekilde paylaşmanız satışın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor.

Resmi Bir Açıklama Dili Kullanın

İkinci el araba ilanlarında yapılan en büyük hatalardan biri uygunsuz dil kullanmak. Bu durum hem alıcıların bakış açısını olumsuz etkileyebiliyor hem de sitenin ilanı yayından kaldırmasına sebep olabiliyor. Argo kullanımı, kaba ifadeler ve alıcıya yönelik diklenen bir yazı dili kesinlikle ilan yazılarında olmamalı. Bunun yerine resmi bir dil ve dürüst bir anlatım tercih edilmeli. Alaycı anlatımlar çoğu zaman alıcıları iten ve iletişime geçmesini engelleyen unsurlardan oluyor. Siz de araba satılık ilanı nasıl yazılır merak ediyorsanız işe resmi bir dil kullanarak başlayabilirsiniz. Sonrasında yazım hatalarını ve noktalama işaretlerini de kontrol etmenizde fayda var. Bu şekilde, ilanı inceleyen kişilerin aracın özelliklerini daha iyi anlayabilmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca belirli noktaları ön plana çıkarmak için renk de kullanabilirsiniz. Siyah, kırmızı ve mavi renkleri, ilanlarda kullanımı en çok tercih edilen seçeneklerden. İlanınızı farklılaştırmak ve diğerleri arasında öne çıkmak istiyorsanız ekspertiz raporunda yer almayan özelliklere de yazınızda değinebilirsiniz. Koltuktaki küçük bir leke veya aynalardaki minik bir problem bu bilgilere örnek olabilir. Bu tür ayrıntılar, alıcıların gözünde daha güvenilir bir imaj yaratmanıza yardımcı olacaktır.

Fotoğraf Seçimini Stratejik Olarak Yapın

İnternete satılık araba ilanı nasıl verilir diye düşünenlerin belki de ilk dikkat etmesi gereken nokta fotoğraf seçimi. Çünkü alıcıları ilk etkileyen nokta fotoğraflar oluyor. Sonrasında ilana girip açıklamaları ve diğer ayrıntıları inceliyorlar. Bu sebeple ilgi çekici bir fotoğrafın kapak yapılması ya da açıklayıcı fotoğraf karelerinin seçilmesi bu noktada önemli. Aracınızın fotoğrafını çekerken aslında internette nasıl bir ilan görmek istediğiniz düşünmelisiniz. Böylece aracınızı nasıl daha çekici bir halde sunabileceğiniz konusunda fikirler üretebilirsiniz. Kapak fotoğrafının genellikle ön plandan ve sağ köşeden çekilmesi daha avantajlı oluyor. Aracın dört yanı için dört farklı fotoğraf çekilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra tekerlekleri, kaportası, tavanı ve ön konsolu yakın çekim yapmalısınız. Koltukların durumunu ve bagajı da göstermeyi de unutmamalısınız.

Uzun Başlıklardan Uzak Durun

Tüm bilgileri başlığa sığdırmaya çalışmak, ikinci el araba ilanı verirken yapılan hatalardan. Aracınızın markasını, modelini ve paketini içeren net başlıklar koymalısınız. Gereksiz uzunluktaki başlıklar bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Siz satın alacağınız aracı hangi kelimelerle aratırsanız kendi ilanınızda da o tür bir başlık kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Fakat Yalnızca marka ve modelle sınırlı kalan kısa ilanlar da rakipleri arasında kolayca kaybolabiliyor. Bu durumu önlemek için açıklayıcı kelimelerle başlığınızı biraz renklendirebilirsiniz.

Aracın Değerine Uygun Fiyat Belirleme 

Sahibinden araba ilanı nasıl verilir sorusunu sorarken bir diğer göz ardı edilmemesi gereken nokta, araba için istenen fiyat. Bu fiyatı belirlerken aracın piyasasını iyice araştırmanız gerekiyor. İnternet üzerinde arabanızın değerini bulmanıza yardımcı olan web siteleri de bulunuyor. Aracınız için dilediğiniz fiyatı isteyebilirsiniz. Fakat seçeceğiniz aralık, arabanın ne kadar sürede satılacağı ile doğrudan ilgili. Eğer arabanızı kısa sürede satmak istiyorsanız piyasa değerinde veya biraz altında satmanız faydalı olacaktır. Fiyat, piyasa değerinin üzerine çıktığında arabanın satış süresi de buna bağlı olarak uzayabilir. Bu sebeple fiyatı satış süresini hedefleyerek belirleyebilirsiniz. Tüm bu ayrıntılar bir araya geldiğinde, sahibinden araba satın almak isteyen kişileri kendine çekecek başarılı bir ilan oluşturabilirsiniz.

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler