Sosyal Medya

Ekonomi

Prof. Dr. Şenol Babuşcu: Kredi kartıyla alışverişinizi şimdi yapın, seçimden sonra kıyamet..!

Kredi kartları ve kredilerdeki faizler arttırılırken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken bir uyarı geldi...

Prof. Dr. Şenol Babuşcu: Kredi kartıyla alışverişinizi şimdi yapın, seçimden sonra kıyamet..!

Bakan Mehmet Şimşek’in ‘Enflasyonla mücadele’ adımları sonrası kredi kartları ve kredilerdeki faizler arttırılırken Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’dan dikkat çeken bir uyarı geldi.

Tarihinin en kötü krizlerinden birini yaşayan Türkiye’de, Erdoğan’ın son seçimle yeniden ekonominin başına getirdiği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘kemer sıkma’ politikalarını giderek ağırlaştırıyor.

Şimşek’in enflasyonla mücadele adımları sonrası kararlar da peş peşe açıklandı. Bu kararlardan en önemlilerinden birisi de kredi kartlarına ilişkindi. Kredi kartı harcamalarını kontrol altına almak iddiası ile çeşitli adımlar atıldı.

Bu değişikliklerle birlikte, nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için geçerli olan aylık maksimum akdi faiz oranı, %4.42’den %5’e yükseltildi.

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden 31 Mart yerel seçimlerini işaret ederek kredi kartı ile taksitli alışverişi yapanları uyardı.

Babuşçu, “Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmak için son günler… İhtiyacınız varsa Nisan ayından önce alışverişinizi gerçekleştirin” tavsiyesinde bulundu.

 

kısadalga.net

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler