Sosyal Medya

Kripto Para

Rekor kıran Bitcoin dalışa geçti

Rekor kıran Bitcoin 63 bin dolar seviyesine kadar çekildi.   Bitcoin 73 bin doların üzerine çıkarak tarihi zirvesini görmüştü. Ancak Bitcoin, kripto…

Rekor kıran Bitcoin dalışa geçti

Rekor kıran Bitcoin 63 bin dolar seviyesine kadar çekildi.

 

Bitcoin 73 bin doların üzerine çıkarak tarihi zirvesini görmüştü. Ancak Bitcoin, kripto para birimleri ve hisse senetleri gibi diğer risk varlıklarını vuran bir satış dalgasıyla iki haftanın en büyük günlük düşüşünde yüzde 5,7’ye varan kayıp yaşadı. Gün içinde 63 bin 555 dolar seviyesine kadar inen Bitcoin, şu sıralarda yüzde 4,63 kayıpla 64 bin 249 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatı ay başından bu yana yüzde 4,6, yılbaşından bu yanan yüzde 53,5 ve son 1 yılda yüzde 136,61 yükseldi. Yükseliş ABD’nin Ocak ayında geleneksel borsalarda yatırım imkanı sağlayan spot EFT’lere izin vermesi ile artmıştı.

640 milyon dolardan fazla Bitcoin, 18 Mart’ta kripto varlık yöneticisi Grayscale’in spot Bitcoin ETF’sinden çıkış yaptı. Bu çıkış, 11 Ocak’ta spot ETF’lerin onaylanmasından sonra bu fondan en büyük çıkış oldu.

Birkaç piyasa yorumcusu, son birkaç gündeki düşüşün gerekçeleri olarak Bitcoin ETF akışlarının yavaşlamasını, yaklaşan halving (yarılanma) etkinliğini ve 20 Mart’taki Fed toplantısını gerekçe olarak gösterdi. Ancak analistler Bitcoin ETF akışlarının ilerleyeceği konusunda iyimser bir bakış açısına sahipler.

 

 

 

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler