Sosyal Medya

Kripto Para

Goldman Sachs CIO’su: Kriptoya inanmıyoruz

Goldman Sachs Varlık Yönetimi biriminin CIO'su Sharmin Mossavar-Rahmani, müşterilerin son dalgalanmadan sonra bile kripto pozisyonu almaya ilgi göstermediklerini ifade etti.

Goldman Sachs CIO’su: Kriptoya inanmıyoruz

“Bunun bir yatırım varlık sınıfı olduğunu düşünmüyoruz, kriptoya inanmıyoruz.” İfadelerine yer veren Sharmin Mossavar-Rahmani, “Kripto meraklılarının hepsi finansın demokratikleşmesini ilan ediyor ancak ana kararların kontrolü birkaç kişi tarafından yönlendiriliyor.” eleştirisi getirdi.

Foreks’in haberine göre, Mossavar-Rahmani’ye göre bu yılın başlarında BlackRock ve Fidelity gibi TradFi rakipleri, müşterilerin özellikle Bitcoin’le ilişkilenmek istediklerini ifade etmelerinin ardından kripto sektöründeki çabalarını ikiye katlamaya karar verdikten sonra bile, Goldman’ın müşterileri bununla hiçbir ilgisi olmasını istemiyor.

Mossavar-Rahmani’nin bu varlıkta bir değer görmemesinin nedenlerinden biri, değerini gerçekten değerlendirmenin mümkün olmaması. “Eğer bir değer biçemiyorsanız, o zaman nasıl yükseliş ya da düşüş eğilimi gösterebilirsiniz?” diyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler