Sosyal Medya

Kripto Para

Goldman Sachs Bitcoin ETF hakkında görüşmeler yapıyor

Kripto para piyasalarının gündeminden düşmeyen Bitcoin ETF konusuyla ilgili yeni bir söylenti piyasaları heyecanlandırdı. Buna göre Goldman Sachs, BlackRock ve Grayscale ile Bitcoin ETF hakkında görüşmeler halinde.

Goldman Sachs Bitcoin ETF hakkında görüşmeler yapıyor

Investing.com’un haberine göre, konuyu yakından takip eden isimsiz kaynaklara göre Goldman Sachs, SEC’in izin vermesi durumuna göre BlackRock ve Grayscale’in bitcoin ETF’leri için “yetkili katılımcı” rolünü üstlenmek istiyor.

İsimlerini paylaşmak istemeyen kişilere göre Goldman Sachs’ın üstlenmek istediği rol, yatırım ürünlerinin dayanak varlıklarıyla uyumlu bir şekilde işlem görmesini sağlamak için ETF hisselerinin oluşturulmasını ve piyasaya sürülmesini içeriyor.

Geçtiğimiz hafta JPMorgan, Jane Street ve Cantor Fitzgerald gibi şirketler, müşterilerine ETF sunmak için SEC’e başvuran birçok şirket arasında yer aldı. Son söylentilere göre ise Goldman Sachs da bu şirketler arasında yer almak istiyor. Piyasada ayrıca her Bitcoin ETF’in 10’a yakın yetkili katılımcıya sahip olması beklendiği üzerine yorumlar bulunuyor.

Geleneksel finans kuruluşları, son gelişmelere göre SEC tarafından düzenlenecek olan kripto para birimi destekli ürünlere katılmak için oldukça hevesli gözüküyor. Finans kuruluşları daha önce düzenlenmemiş piyasalarda işlem gören kripto paralar ile ticaret yapma konusunda çekinceli davranıyordu.

Bitcoin ETF ile ilgili dün yaşanan bir gelişme piyasalarda panik satışına neden oldu. Yayımlanan bir raporda SEC’in ETF başvurularını reddedebileceği üzerinde durulurken kripto piyasalarında sert satışlar görüldü. Bitcoin kısa bir sürede 45.000 dolar seviyesinden %10’u bulan düşüşle 40.000 dolar bölgesine kadar geriledikten sonra toparlandı ve şu an 43.000 dolar bandında işlem görüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler