Sosyal Medya

Kripto Para

Fed beklentisi kriptoyu düşürdü

ABD'de açıklanan güçlü ISM verisinin ardından Fed'in önümüzdeki haziran ayında yapacağı ilk faiz indirimi beklentileri, bir ara %50'nin altına geriledi. Bu durum, Bitcoin'in talepteki soğuma ve Fed beklentileriyle birlikte düşüş yaşamasına neden oldu.

Fed beklentisi kriptoyu düşürdü

Bitcoin, Borsa Yatırım Fonlarına olan talebin azalması ve Fed’in faiz indirimi beklentilerinin ertelenmesiyle birlikte düştü. Yeni işlem gününde, Bitcoin bir ara %5’in üzerinde düşüş yaşadı ve daha sonra kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Pepe ve dogwifhat gibi tokenler de yatırımcılar tarafından önce ilgi görmüş ancak sonradan kayıplar yaşamıştır. Küçük dijital para birimlerini izleyen bir endeks ise son iki haftanın en güçlü iki günlük düşüşünü yaşadı.

Bloomberg’in haberine göre, bu yılki kripto rallisi, ABD’de devam eden fiyat baskılarının Fed’in faiz indirimlerine yönelik beklentileri azaltması, tahvil getirilerini ve doları yükseltmesiyle gücünü kaybediyor. Bu durum, dijital varlık sektörü gibi küresel piyasaların spekülatif köşesi için daha zorlu bir ortam oluşturuyor.

OSL SG Pte Trading Direktörü Stefan von Haenisch, “Fed’e ilişkin değişen görüşler, bu hafta boyunca kripto piyasasında satışların artmasına neden oldu. Her sektör bu durumdan etkilenecek, özellikle de son altı ayda Bitcoin’den daha iyi performans gösteren fenomen varlıklar” dedi. DACM’nin kurucu ortağı Richard Galvin ise en son ABD ekonomik verilerinin ardından kripto piyasasının son 12 saat içinde “zayıf” bir görünüm sergilediğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler