Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin sert düşerken El Salvador’dan haber var

Bitcoin, spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) olan ilginin devam etmesiyle hafta boyunca rekor kırmasının ardından yüzde 4,6 düşüş yaşadı. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'de ETF beklentileri yerini sert bir düşüşe bıraktı.

Bitcoin sert düşerken El Salvador’dan haber var

Kripto para piyasalarında, spot Bitcoin ETF’lerine olan ilginin devam etmesiyle Bitcoin Perşembe günü 73,798 dolara çıkarak rekor kırmıştı. Ancak, hafta boyunca rekor tazelendikçe, haftanın son işlem gününde yüzde 4,6’lık bir sert düşüş yaşanarak 68,000 dolara kadar geriledi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Bitcoin ve diğer önemli token’lar arasında yer alan Ether, BNB ve Solana gibi en iyi 100 token, bu yıl şu ana kadar yaklaşık yüzde 60 artış gösterdi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 Ocak’ta 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu onaylamıştı, bu da Bitcoin’deki artışı desteklemişti.

Öte yandan, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un başkanı Nayib Bukele, Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkenin Bitcoin varlıklarının “büyük bir kısmını” El Salvador’un topraklarında fiziksel bir kasada saklanacak çevrimdışı bir cihaza aktaracaklarını duyurdu. Geçen ay ikinci dönem için yeniden seçilen Bukele, “Bitcoin varlıklarımızın büyük bir kısmını soğuk bir cüzdana aktarmaya ve bu soğuk cüzdanı ulusal bölgemizdeki fiziksel bir kasada saklamaya karar verdik” şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler