Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin için en kritik hafta!

Bitcoin'in geleceğini belirleyebilecek önemli bir kararın duyurulmasına sayılı günler kaldı.

Bitcoin için en kritik hafta!

Bitcoin’in geleceğini belirleyebilecek önemli bir kararın duyurulmasına sayılı günler kaldı.

 

 

Reuters’ın haberine göre, son yapılan düzenlemeler spot bitcoin ETF’leri için yapılan başvuruların onaylanma olasılığını artırdı.

 

Bilgisi olan kaynaklar, yatırım yönetimi firmalarının, borsaların ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Cuma günü spot bitcoin ETF’leri için yapılan başvurulardaki son değişiklikleri görüştüğünü ve bu durumun önümüzdeki hafta fonların ABD’de ilk kez onaylanmasına yol açabilecek bir adım olduğunu belirtti.

 

Gizlilik nedeniyle isimleri açıklanmayan beş firmanın yöneticileri ve temsilcileri, devam eden görüşmelerin SEC yetkilileriyle her ETF’nin onay için sunması gereken S-1 izahname belgeleri hakkında olduğunu ifade ettiler.

 

Çeşitli ihraççılar Cuma günü yaptıkları açıklamada, S-1 başvurularının nihai onayını Salı sonu veya Çarşamba günü beklediklerini söyledi. SEC, üç ihraççının yaptığı “küçük” değişiklikleri talep etti. Bazı varlık yöneticileri, ETF’lerinin ücretlerini veya piyasa yapıcılarının kimliklerini açıklamak için başvurularında değişiklik yapabilirler. Bilgisi olan kaynaklar, bu güncellemelerin Pazartesi günü yapılması gerektiğini ve o gün kamuya açıklanabileceğini belirtti.

 

SEC sözcüsü, kurumun bireysel başvurular hakkında yorum yapmadığını söyledi. Ayrıca düzenleyiciler, spot bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesi için SEC’in onaylaması gereken kural değişikliklerini açıklayan 19b-4 başvurularını sonuçlandırmak adına borsalarla işbirliği içinde çalışıyorlar.

 

Cuma günü geç saatlerde, borsalar bu dosyalardan 11’ine revizyonlar sundu. 2013 yılından bu yana birçok varlık yöneticisi spot bitcoin ETF’leri başlatmak için izin başvurusunda bulundu, ancak SEC, ürünlerin piyasa manipülasyonuna karşı savunmasız olacağını belirterek bunları reddetti.

 

BlackRock, Fidelity ve WisdomTree gibi firmalar da dahil olmak üzere on dört şirket, geçen yıl spot bitcoin ETF’leri için başvuruda bulundu ve şu anda SEC’in kararını bekliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler