Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin ETF onaylandı fakat coinbase ve kripto hisseleri geriledi

Coinbase (NASDAQ:COIN) Global Inc. (NASDAQ:COIN), MicroStrategy Inc. (NASDAQ:MSTR), Marathon Digital Holdings Inc. (NASDAQ:MARA) ve Riot Platforms Inc. (NASDAQ:RIOT) gibi kripto paralarla ilgili önde gelen şirketlerin hisseleri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF'ler) onaylamasının ardından 11 Ocak'ta şaşırtıcı bir piyasa tepkisiyle düşüş yaşadı.

Bitcoin ETF onaylandı fakat coinbase ve kripto hisseleri geriledi

SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine yeşil ışık yakmasıyla kripto para birimlerinin ana akım tarafından benimsenme potansiyelinin artmasına rağmen, bu şirketler hisse senedi fiyatlarının düştüğünü gördü. Bu düşüş, Grayscale Bitcoin Trust’ın ETF’ye dönüşmesinin ardından ilk başta yükselmesine rağmen gerçekleşti. Spot Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılar için Bitcoin’in fiyatına daha doğrudan bir maruziyet sağlaması uzun zamandır beklendiğinden, bu piyasa tepkisi biraz beklenmedikti.

10 ve 11 Ocak tarihlerinde, önde gelen bir kripto para borsası olan Coinbase önemli bir satış baskısıyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, şirketin yüksek işlem hacimleri ve Grayscale’in yeni onaylanan ETF’si ve diğer fonları için saklama görevlisi olarak üstlendiği kilit role rağmen meydana geldi. Hisse senedi fiyatlarındaki düşüş, yatırımcıların ETF onayının hemen ardından gelen olumlu haberlerin ötesinde endişeleri olabileceğini gösteriyor.

Bu şirketler için analist derecelendirmeleri farklı bir görünüm sergilemektedir. Mizuho, Coinbase için 54 $ fiyat hedefiyle “underperform” notunu korudu. Buna karşılık, bilançosundaki önemli Bitcoin varlıklarıyla bilinen MicroStrategy, 607,75 $ hedef fiyatla “satın al” notu aldı. Bir kripto para madencisi olan Marathon Digital, 13,61 $ hedefle “tut” tavsiyesine sahip ve bu da analistlerin daha tarafsız bir duruş sergilediğini gösteriyor. Benzer şekilde, kripto madenciliği sektörünün bir başka oyuncusu olan Riot Platforms’a 17,09 $ hedef fiyatla “ılımlı alım” notu verildi.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler