Sosyal Medya

Kripto Para

Bitcoin 60 bin doları geçecek mi?

Bitcoin, beklenmedik bir yükselişle 59 bin doların üzerine çıkarak 60 bin dolar seviyelerine yaklaşıyor. Aynı zamanda Ethereum da 3 bin 300 doları aşarak dikkat çekiyor.

Bitcoin 60 bin doları geçecek mi?

Piyasalarda, teknoloji hisselerindeki performansın öncülüğünde risk iştahında artış yaşanıyor, özellikle Nvidia liderliğindeki teknoloji hisseleri değer kazanıyor. Bitcoin’deki bu yükselişte, borsada işlem gören yatırım fonlarına (ETF) olan talebin etkisi büyük. Salı günü Bitcoin ETF’leri toplamda 2 milyar dolarlık işlem hacmi kaydederken, BlackRock’un Bitcoin yatırım fonu art arda ikinci günde 1,3 milyar doların üzerinde günlük işlem hacmine ulaştı.

Bitcoin’in arzını azaltacak olan yarılanma (halving) süreci de kripto paraların yukarı yönlü hareketini destekliyor. Bu yarılanmanın nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

Ancak, Bitcoin hala Aralık 2021’deki 68 bin 990 dolarlık rekor seviyesinden uzakta bulunuyor. Ekim 2023’ten bu yana yüzde 100’den fazla değer kazanan Bitcoin, geçen yıl yaklaşık yüzde 157 oranında bir artış yaşamıştı. Analistler, Nisan ayında gerçekleşecek olan yarılanma sürecinin, yeni Bitcoin arzını azaltarak kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmeyi sürdürebileceğine dikkat çekiyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler