Sosyal Medya

Ekonomi

Hafize Gaye Erkan istifa etmesi Naci Ağbal’ı hatırlatırken Cevdet Akçay ve Hatice Karahan isimleri de gündeme geldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevinden affını isteyerek istifa etmesi akıllara Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı getirdi.

Hafize Gaye Erkan istifa etmesi Naci Ağbal’ı hatırlatırken Cevdet Akçay ve Hatice Karahan isimleri de gündeme geldi

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifa etmesinin ardından sosyal medyada Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal adı da gündeme oturdu.

Gazeteci ve yazar Fikri Akyüz sosyal medya hesabından ironik şekilde şu paylaşımı yapması dikkat çekti:

“Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etmiş. Naci Ağbal, faizleri yükseltmiş olduğu için görevden alınmıştı. Madem ki faiz konusunda eski sisteme dönüldü, Naci Ağbal da geri gelebilir. Tahminimde yanılabilirim ama temennim budur.”

Gazeteci Cem Küçük de Naci Ağbal adını dillendiren isimler arasında yer aldı. Küçük, sosyal medya hesabından şu ifadelere yer verdi:

“Kesin olmamakla birlikte yeni Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal olabilir.”

Cem Küçük sonraki paylaşımında ise Merkez Bankası Başkanı olabilecek isimleri sıraladı:

“Cevdet Akçay ve Hatice Karahan’ın da adı Merkez Bankası Başkanlığı’na geçiyor.”

Erkan’ın istifası sonrası sosyal medya hesabından video yayınlayan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ise şu eleştirileri paylaştı:

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa ettirildi! Çöküş başladı! Mehmet Şimşek de istifa edecek! Naci Ağbal gibi suçlanacaklar! Ekonomi politikası iflas etti! Siyasal islamcı aile rejimi çöküyor!”

NACİ AĞBAL KİMDİR?

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968 tarihinde Minteha ve Yakup Ağbal çiftinin çocuğu olarak Bayburt’un Yoncalı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çorum’da tamamladıktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Teftiş Kuruluna girdi, 1993’te Maliye Müfettişi oldu. Yüksek Lisans eğitimini 1998 yılında Exeter Üniversitesi İş İdaresi Genel İşletme Yönetimi (MBA) Programında tamamladı.

2003 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’ne atandı. Ekim 2008 tarihinde Bakanlar Kurulu kontenjanından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine seçildi. 8 Mart 2008 tarihi itibarıyla de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesi oldu. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.Bu görevini 9 Şubat 2015 tarihine kadar sürdürdü.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler