Sosyal Medya

Ekonomi

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni yükseldi

Frankfurt merkezli araştırma kuruluşu Sentix'in verilerine göre, Euro Bölgesi'nde yatırımcı güven endeksi ocak ayında 1 puanlık bir artışla eksi 15,8 seviyesine ulaştı.

Euro Bölgesi’nde yatırımcı güveni yükseldi

Frankfurt merkezli araştırma kuruluşu Sentix’in verilerine göre, Euro Bölgesi’nde yatırımcı güven endeksi ocak ayında 1 puanlık bir artışla eksi 15,8 seviyesine ulaştı.

 

 

Aralık 2023’te eksi 16,8 olan genel yatırımcı güven endeksi, bu ay itibariyle üst üste üçüncü kez artarak Mayıs 2023’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

 

Yatırımcıların gelecek 6 aya ilişkin beklentilerini ölçen Beklentiler Endeksi, eksi 9,8’den eksi 8,8’e çıkarak Şubat 2023’ten beri en yüksek seviyesine ulaştı. Mevcut Durum Endeksi ise eksi 23,5’ten eksi 22,5’e çıktı.

 

Sentix Genel Müdürü Manfred Hübner, Euro Bölgesi genel ekonomik endeksinin üçüncü kez artmasına rağmen, Almanya’da hala kriz atmosferinin devam ettiğini belirtti. Hübner, Euro Bölgesi genelindeki olumlu eğilime karşın Almanya’da yaşanan düşüşe dikkat çekerek, ülkede ekonomik durgunluğun devam ettiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler