Sosyal Medya

Ekonomi

Emekliye seçim öncesi seyyanen zam gelebilir..!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, yerel seçim öncesi emeklilerin düşük zam oranlarını toparlama çabasına giren iktidarın seyyanen zam yapabileceğini iddia etti...

Emekliye seçim öncesi seyyanen zam gelebilir..!

SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 49.25’e yükseltilirken SGK Uzmanı Özgür Erdursun yeni bir kulis bilgisi paylaşarak “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler” dedi.

SGK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı yüzde 49.25’e, en düşük emekli maaşı 7.500’den 10 bin liraya çıkarıldı. Ancak yapılan zam oranı milyonlarca emeklinin en düşük emekli maaşına mahkum kalmasını önleyemedi. Emekliler duruma tepki gösterirken uzmanlar, seçim öncesi seyyanen zammın gelebileceği yönünde kulis bilgileri paylaşmaya başladı.

“4 BİN LİRA CİVARINDA ZAM YAPABİLİRLER”

Yerel seçim öncesi emeklilerin düşük zam oranlarını toparlama çabasına giren iktidarın seyyanen zam yapabileceği iddia eden SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Kamu Son Haber’e yaptığı açıklamada milyonlarca emeklinin yapılacak olan düzenlemeden etkilenmediğini belirtirken, emeklinin tepkisinin de büyük olduğunu aktardı. İktidarın, seyyanen zam planını emeklinin tepkisine göre değerlendireceğini ifade eden Erdursun, “4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile beraber en düşük emekli aylıklarına da bunu yansıtabilirler” dedi.

Memur emeklilerine yapılan zam oranı ile farkı kapatmak için SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan yüzde 42.57’lik ek zam oranının yüzde 49.25’e çıkarılması düzenlemesi Meclis’ten geçti. Yapılan açıklamaya göre emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar, düzenlemenin Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından 1 hafta içerisinde ödenecek.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler