Sosyal Medya

Ekonomi

BES’te kısmi ödemeler 1 Temmuz’da başlayacak

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak.

BES’te kısmi ödemeler 1 Temmuz’da başlayacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından hazırlanan “Bireysel Emeklilik Sisteminde Kısmen Ödeme Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yönetmelik, daha önce altı ay sonra başlaması öngörülen kısmi ödemenin, 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacağını belirtiyor. Bu yönetmelik, BES katılımcılarının kısmi ödeme hakkını kullanma sürecini, başvuru sürecini, ödenecek Devlet katkısının hesaplanması ve ödenmesi gibi detayları kapsıyor.

Kısmi ödeme hakkını kullanmak isteyen bir katılımcı, en az beş yıl boyunca bu hakkı kullanmamış olmalı ve başvuru tarihinde geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarının en az beş katı kadar katkı payı ödemelidir. Bu durumda, katılımcı birikiminin yüzde elliye kadar olan kısmını ödeyebilir.

Katılımcılar, kısmi ödeme hakkını kullanmak için başvurduklarında, kısmi ödemenin ardından üç yıl boyunca emeklilik, vefat veya maluliyet dışındaki durumlarda sözleşmeyi sonlandırmayacaklarına dair bir taahhüt vermelidirler. Bu şartı yerine getiren katılımcılar, kısmi ödeme alma hakkını kullanabilirler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler