Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Trump Iowa’dan sonra New Hampshire’da da ön seçimi kazandı, Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışında avantaj sağladı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak Başkanlık Seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı için ikinci ön seçim New Hampshire’da yapıldı. Eski başkan…

Trump Iowa’dan sonra New Hampshire’da da ön seçimi kazandı, Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışında avantaj sağladı

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak Başkanlık Seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı için ikinci ön seçim New Hampshire’da yapıldı. Eski başkan Donald Trump, Iowa’dan sonra New Hampshire’da da ön seçimi kazandı.

İlk sonuçlara göre eyalette Trump oyların yüzde 54,4’ünü alırken, rakibi ABD’nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Nikki Haley’nin oy oranı yüzde 43,6’da kaldı.

Haley, New Hampshire’da seçim sonuçlarının netleşmesinin aredından “Bu yarışın bitmesine daha çok var. Ben bir savaşçıyım. Kavgacı bir kişiyim” dedi.

Trump ise Haley’nin “kötü bir gece geçirdiğini” ancak “kazanmış gibi bir konşma yaptığını” söyledi.

Daha önce Cumhuriyetçi Parti’de başkan adaylığı yarışından çekilen Vivek Ramaswamy ve Tim Scott da Trump’a destek verdiklerini açıkladı.

2008’den bu yana New Hampshire’da ön seçimi kazanan aday, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı oluyor.

Donald Trump’ın geçen hafta Iowa eyaletinde ön seçimi kazanmasının ardından, Florida Valisi Ron DeSantis de yarıştan çekilerek Trump’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler