Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P Global, Japonya’nın kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, yaptığı açıklamada, Japonya'nın kredi notunu teyit ettiğini duyurdu.

S&P Global, Japonya’nın kredi notunu teyit etti

S&P Global’den yapılan açıklamaya göre, ülkenin uzun dönem kredi notu “A+”, kısa dönem kredi notu ise “A-1” olarak teyit edildi. Açıklamada, Japonya Merkez Bankası’nın (BoJ) para politikası değişikliğinin etkisinin sınırlı olmasının beklendiği ve negatif faiz politikasının sona erdirilmesinin önemli bir gelişme olduğu belirtilerek, faiz artırımının kademeli temposunun piyasa beklentileriyle uyumlu olduğu ve ekonomide ve finansal piyasalarda düzensiz ayarlamalara neden olmayacağı ifade edildi.

Kuruluş, Japonya’nın çeşitlendirilmiş ve zengin ekonomisinin yanı sıra yenin serbest dalgalanan rezerv para statüsünün hükümetin kredi itibarını desteklediğine işaret etti. Ancak, bu güçlü yönlerin, aşırı yüksek borç yükü, köklü mali açıklar ve artan finansman maliyetleri gibi zayıf noktalarla dengelendiği belirtildi. Kredi notunun görünümü “durağan” olarak devam edecek.

Foreks’in haberine göre, S&P Global, “durağan” görünümün, yüksek faiz oranlarının olumsuz etkilerine rağmen Japonya’nın önümüzdeki üç ila beş yıl içinde kişi başına düşen reel GSYH büyümesini diğer yüksek gelirli ekonomilerle karşılaştırılabilir seviyelerde tutacağı yönündeki görüşlerini yansıttığına işaret etti. Ayrıca, S&P Global, Japonya’nın bu yıl yüzde 1,2 büyüdükten sonra, önümüzdeki iki yıl yüzde 0,9 büyüyeceğini tahmin etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler