Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P Global/HCOB: Fransa’nın hizmet sektörü serbest düşüşte

S&P Global ve HCOB tarafından ankete göre, Fransa’nın hizmet sektöründeki faaliyet Eylül ayından bu yana en keskin hızda düştü. Hizmet…

S&P Global/HCOB: Fransa’nın hizmet sektörü serbest düşüşte

S&P Global ve HCOB tarafından ankete göre, Fransa’nın hizmet sektöründeki faaliyet Eylül ayından bu yana en keskin hızda düştü. Hizmet sektörü aktivitesi son 8 aydır düşüyor.

S&P Global tarafından derlenen HCOB Fransa flaş Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Ocak ayında 45,0 puan ile 45,4 puanlık beklentinin altında kaldı.

Ocak ayında imalat PMI ise 42,5 puan olan beklentileri aşarak 43,2 puana toparlandı ancak, 50 puan olan başa baş seviyesinin altında kalmayı sürdürerek daralmaya işare etti.

Hizmet ve imalat sektörlerinden gelen verileri birleştiren ayrı bileşik PMI da  44.2 ile son dört ayın en düşük değerini aldı. Beklenti, Aralık ayınrdaki 44,8 puandan 45,2 puana yükseleyeceği yönündeydi.

Hamburg Commercial Bank ekonomisti Norman Liebke “Fransız ekonomisi 2024 yılına yavaş bir başlangıç yapıyor. Son HCOB Flash PMI verileri genel olarak iç karartıcı bir tablo çiziyor. Faaliyetler sekizinci ayda da düşse de, genel olarak ve yurtdışından gelen yeni işler daha yavaş bir hızda düştü. İstihdam çok az da olsa bir ay daha arttı,” dedi .

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler