Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P Global Almanya’nın kredi notunu “AAA” olarak teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Almanya'nın kredi notunu teyit ederek ülkenin ekonomik görünümü hakkında açıklamalarda bulundu.

S&P Global Almanya’nın kredi notunu “AAA” olarak teyit etti

S&P Global’in değerlendirmesine göre, Almanya’nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun dönem notları “AAA” olarak teyit edilirken, kısa dönem kredi notları “A-1+” olarak teyit edildi.

Foreks’in haberine göre, kuruluşun açıklamasında, Almanya ekonomisinin 2024 yılında reel anlamda yüzde 0,3 oranında ılımlı bir büyüme göstermesinin beklendiği belirtildi. Özellikle iç ve dış talebin toparlanmasıyla birlikte büyümenin ikinci yarıya doğru hız kazanması bekleniyor.

 

S&P Global, enflasyon seviyelerinin düşmeye devam etmesi beklenirken özel tüketimin güçlenmesiyle birlikte büyümenin orta vadede hız kazanmasını öngörüyor. Önümüzdeki iki yıl için GSYH’nin yüzde 1,2 olacağı tahmin edilirken, enflasyonun bu yıl yüzde 2,7 olması bekleniyor. Ancak gelecek yıl enflasyonun yüzde 2,2’ye, sonraki yıllarda ise hedef seviye olan yüzde 2,0’nin altına gerileyeceği öngörülüyor.

Kurumun açıklamasında, Almanya’nın mali durumuna da değinildi. Avrupa’da enerji piyasalarının normalleşmesi, borç freni kuralının yeniden uygulamaya konması ve bütçe dışı fonların harcamalarının düşürülmesi gibi faktörler nedeniyle mali açık tahminlerinin düşürüldüğü belirtildi. Bu durumun Almanya’nın devlet borcunu azaltması ve faiz maliyetlerini kontrol altına alması için bir fırsat sunduğu ifade edildi.

S&P Global, Almanya’nın ana ihracat ortakları olan Çin, ABD ve Euro Bölgesi’ndeki yüksek büyüme oranlarının dış talepte toparlanmaya dönüşmesini beklediğini de vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler