Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

S&P, ABD’nin uzun vadeli kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), ABD'nin kredi notunu teyit etti. ABD'nin uzun vadeli kredi notunu "AA+" ve kısa vadeli kredi notunu "A-1+" olarak teyit eden S&P, aynı zamanda kredi notu görünümünü "durağan" olarak korudu.

S&P, ABD’nin uzun vadeli kredi notunu teyit etti

S&P’den yapılan açıklamada, ABD’nin kredi notunun teyit edildiği belirtildi. Ülkenin uzun vadeli kredi notunun “AA+” ve kısa vadeli kredi notunun “A-1+” olarak teyit edildiği vurgulandı. Ayrıca, ABD’nin sağlam büyüme, kapsamlı para politikası esnekliği ve dünyanın önde gelen rezerv para biriminin ihraççısı olmanın getirdiği faydalarla birlikte çeşitlendirilmiş ve dayanıklı bir ekonominin temelini oluşturduğu ifade edildi.

Ancak, Bloomberg HT’nin haberine göre, açıklamada ABD’nin kredi zayıflıklarına da dikkat çekildi. Net kamu borcunun Gayrisafi Yurtiçi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 100’üne yaklaşmasıyla yüksek borç yükünün ve Kongre’de iki partinin iş birliğini sağlamadaki zorlukların kredi zayıflıkları olduğu belirtildi.

S&P’nin açıklamasında, ABD ekonomisinin resesyondan kaçınması ve “yumuşak iniş” yapmayı başarmasıyla bu yıl yüzde 2,5 büyümesinin beklendiği, ABD ekonomisinin 2025’te yüzde 1,5, 2026’da yüzde 1,7 ve 2027’de ise yüzde 1,9 büyümesinin tahmin edildiği bilgisi de yer aldı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler