Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya’dan petrol üretimini azaltın talimatı

Rusya, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışındaki bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun hedefine ulaşmak için petrol şirketlerine üretimi azaltma emri verdi.

Rusya’dan petrol üretimini azaltın talimatı

Üç endüstri kaynağı tarafından yapılan açıklamalara göre, Rusya hükümeti, OPEC+ tarafından belirlenen hedeflere uyum sağlamak amacıyla petrol üretimini Haziran ayı sonuna kadar günlük 9 milyon varile düşürmeleri talimatını verdi.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Reuters’e konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, hükümetin her bir şirkete belirli hedefler koyduğunu ve OPEC+’nın uluslararası petrol fiyatlarını desteklemek için üretimi azaltma taahhüdünü yerine getirmeyi amaçladığını belirtti.

Geçtiğimiz ay Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, ülkenin ikinci çeyrekte petrol üretimini ve ihracatını günlük 471 bin varil daha azaltacağını duyurmuştu. Ancak, bu azaltım planı şu ana kadar hedeflenen seviyede gerçekleştirilemedi. Eğer planlanan azaltım gerçekleşirse, Haziran ayında üretim neredeyse 9 milyon varile düşecek.

Rusya’nın petrol üretimine ilişkin istatistikleri, Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun ardından büyük miktarda veriyi gizlice değerlendirmesi nedeniyle kamuoyuyla paylaşmama kararı almıştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler