Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Piyasalarda haftanın panoraması: Etkileyici gelişmeler nelerdi?

Geçen hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler şöyle:

Piyasalarda haftanın panoraması: Etkileyici gelişmeler nelerdi?

Küresel Piyasalarda Üretici Fiyatları Arttı: Fed’in yakından izlediği tüketici fiyatlarının ardından, üretici fiyatlarında da Şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artış yaşandı.

Fitch Ratings Türkiye’nin Büyüme Beklentisini Artırdı: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin 2024 yılı büyüme beklentisini yüzde 2,8’e yükseltti.

ABD’de Üretici Fiyat Endeksi Beklentilerin Üzerinde Arttı: ABD’de üretici fiyatları, Şubat ayında piyasa beklentilerinin üzerinde artış göstererek aylık bazda yüzde 0,6 ve yıllık bazda yüzde 1,6 artış kaydetti.

Bitcoin ve Altın Değer Kazandı: Bitcoin, 73 bin 664 dolara yükselerek rekor kırdı. Altın ise ABD Merkez Bankası’nın faiz indirme beklentileriyle birlikte rekor seviyelere doğru yükseldi.

TCMB’den Likidite Sıkılaştırma Adımları: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, TL likiditesini sıkılaştıracak ve mevduat faizlerinde artışa neden olacak yeni zorunlu karşılık adımları attı.

Toyota İşçilerine Ücret Artışı: Toyota işçi sendikası ile yapılan görüşmeler sonucunda işçilere 25 yılın en büyük ücret zammı sağlandı. Ayrıca, işçilere önceki yıllara kıyasla daha yüksek ikramiye ödemeleri yapılacak.

ABD’de Seçim Süreci: ABD’de devam eden ön seçim sürecinde, Demokrat Parti adayı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump, 2020 seçimlerinin “rövanşı” için gerekli delege sayısına ulaşarak başkan adayı olma yolunda ilerlediler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler