Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Piyasalar Fed’in faiz indirim kararına odaklandı!

Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair belirsizlik devam ederken, bu konuda önemli bir gösterge olarak kabul edilen Çekirdek Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi'nin (PCE) perşembe günü açıklanacak verileri bekleniyor. PCE'nin son bir yılın en yüksek artışını göstermesi öngörülüyor, bu da faiz indirimi beklentilerini etkileyebilir.

Piyasalar Fed’in faiz indirim kararına odaklandı!

Piyasa beklentilerine göre, PCE’nin bir önceki aya göre yüzde 0,4 artması bekleniyor. Eğer beklentiler gerçekleşirse, PCE’deki artış, son iki yıldır büyük ölçüde gerileyen göstergede üst üste ikinci aylık hızlanmaya işaret edecek. Bu durum, enflasyonun kontrol altına alınma sürecinin uzun ve zorlu bir yol olabileceğine dair endişeleri artırabilir.

Sözcü’nün konuyla ilgili derlediği bilgilere göre, Perşembe günü açıklanacak olan PCE verilerinin, önümüzdeki aylarda olası bir faiz indirimi için piyasa beklentilerini düşürmesi bekleniyor. Fed’in faiz indirimi kararları, dolar, altın ve hisse senedi fiyatlamalarını etkileyebilir.

Fed’in faiz indirimi beklentileri, para piyasalarında önemli bir rol oynuyor. Mart ayında faizlerin sabit bırakılması kesin gözüyle bakılırken, mayıs ve haziran aylarında faiz indirimi olasılıkları değerlendiriliyor. Fed yetkililerinin faiz açıklamaları da yakından takip ediliyor, ancak görüşler arasında çeşitlilik bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler