Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Petrolde fiyatları düşüş gösterdi

Petrol fiyatları, ABD enflasyon verileri ve OPEC ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin (UEA) talep görünümüne dair ipuçları verebilecek raporlar öncesinde düşüş kaydetti. Cuma günü Brent vadeli işlemleri yüzde 1,1 düşerek varil başına 82 doların altına geriledi, ABD ham petrolü ise 78 doların altında seyretti.

Petrolde fiyatları düşüş gösterdi

Petrol fiyatlar şu anda dar bir ticaret aralığında kalmaya devam ediyor. Yatırımcılar Salı günü açıklanacak olan ABD enflasyon verilerinden daha yüksek bir rakam beklentisi içerisinde.

Petrol, piyasanın 2021 sonundan bu yana en düşük volatiliteye sahip haftasını geçiriyor. OPEC+ üretim kesintileri ve Orta Doğu’daki gerilimler, grup dışından gelen artan arz ve en büyük ithalatçı olan Çin’in ekonomik görünümüne dair devam eden endişelerle dengeleniyor.

Bloomberg HT’nin haberine göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Salı günü aylık piyasa raporunu yayınlayacak, Uluslararası Enerji Ajansı ise Perşembe günü ilgili görünümünü açıklayacak. ABD Enerji Bilgi İdaresi de bu hafta Kısa Vadeli Enerji Görünümünü paylaşacak.

Bu arada, ülkenin petrol bakanı, İran’ın petrol ihracatının 2018’de eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Tahran’ın dünya güçleriyle nükleer anlaşmadan çekilip yaptırımları yeniden uygulamaya koymasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler