Sosyal Medya

Döviz

Morgan Stanley’den Zentner, Fed’in Haziran ayında faiz indirme yolunda olduğunu söyledi

Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç kesinti beklentisinin "Fed'in görüşüyle uyumlu" olduğuna inandığını söyledi.

Morgan Stanley’den Zentner, Fed’in Haziran ayında faiz indirme yolunda olduğunu söyledi

Morgan Stanley’in baş ABD ekonomisti Ellen Zentner’e göre ABD Merkez Bankası Haziran ayında faiz oranlarını düşürme yolunda ilerliyor.

Cuma günü Bloomberg Televizyonu’na konuşan Zentner, “Fed’in Mayıs ayı gibi erken bir tarihte faiz indirimine gitmesi daha çok enflasyonla ilgili olacak,” dedi. “Bence bu kadar erken bir kesintiye gitmeleri için çıta çok yüksek. Ancak yine de Haziran’a kadar hazır olmalarını bekliyorum.”

İtalya’nın Cernobbio kentinde düzenlenen Avrupa Meclisi-Ambrosetti toplantısından konuşan Zentner, piyasanın bu yıl yaklaşık üç kesinti beklentisinin “Fed’in görüşüyle uyumlu” olduğuna inandığını söyledi.

“Dört kesinti bekliyoruz, aslında yılın dördüncü çeyreğinde kesintileri hızlandırmalarını bekliyoruz, çünkü o noktada enflasyon Fed’den daha hızlı düşüyor” dedi. “Küresel olarak merkez bankalarının ne zaman kesintiye gideceğinin zamanlamasının gerçekten bir sorun olacağını düşünmüyorum.”

Aynı etkinlikte konuşan Roubini Macro Associates Başkanı Nouriel Roubini, piyasaların faiz indirimleri konusunda Fed’den daha az iyimser olmasının tersine döndüğünü vurguladı.

“Bloomberg Televizyonuna verdiği demeçte, “Piyasalarda insanlar enflasyonun daha yüksek olup olamayacağını düşünmeye başlıyor.

Bunun nedeni “ya büyümenin beklenenden daha yüksek olabileceği ve enflasyonun o kadar düşmeyeceği ABD için inişsiz bir bölgede olmamız ya da şu anda fiyatlanmakta olan bazı jeopolitik risklerin – örneğin enerji fiyatlarının – enflasyon üzerinde bir etkisi olacağı bir durumda olmamızdır” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler