Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Küresel piyasalara bakış: Nikkei 225 Endeksi yüzde 3 düştü

Tokyo Nikkei 225 Endeksi, Japon hisse senetlerindeki değer kaybıyla birlikte yüzde 3'lük bir düşüş yaşayarak 38,506.50 seviyesine geriledi. Bu düşüşte, Japon yenindeki güçlenme ile birlikte çip ve otomobil hisselerinde yaşanan düşüşler etkili oldu.

Küresel piyasalara bakış: Nikkei 225 Endeksi yüzde 3 düştü

Cuma günü ABD’de açıklanan istihdam verilerinin Wall Street’te hisse senetlerinin değer kaybetmesi de Nikkei Endeksi’nde yaşanan aşağı yönlü harekette etkili oldu. Advantest %6,0, SoftBank Group %5,4 ve Nissan Motor %3,5 değer kaybederek düşüşte öne çıkan şirketler arasında yer aldı.

Bu sabahki işlemlerde yaşanan olumsuz eğilim, Japonya ekonomisinin son çeyrekte yıllık bazda %0,4 büyümesine rağmen, hisse senedi piyasasındaki belirsizliklere bağlı olarak devam etti.

İşgücü istatistikleri, ticaret satış hacim endeksi, ciro endeksleri ve Hazine ihaleleri gibi iç ve dış gelişmelerin takip edileceği bir haftanın başlangıcında, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu yükseltmesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satımlarında 1,7 milyar dolarlık işlem gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Öte yandan, Malezya ekonomisinin bu yıl %4,3 büyüme potansiyeli olduğuna dair Uluslararası Para Fonu (IMF) tahmini ve Japonya’nın sanayi üretimi, Eurogroup toplantısı, ABD’de Conferans Board istihdam trend endeksi gibi önemli ekonomik veriler, küresel piyasalardaki oynaklığı etkileyebilir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler