Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

JPMorgan stratejisti Kolanovic hisse senedi yorumu yaptı

JPMorgan'ın önde gelen stratejistlerinden Marko Kolanovic'e göre, hisse senetlerinin son aylardaki çarpan artışını sürdürebilmesi için küresel merkez bankalarının bu yıl para politikasını gevşetmesi ve şirketlerin sağlıklı kar artışı sağlaması gerekiyor.

JPMorgan stratejisti Kolanovic hisse senedi yorumu yaptı

Kolanovic’e göre, şirketlerin sağlıklı kar artışıyla birlikte merkez bankalarının güvercin bir duruş sergilemesi, mevcut hisse çarpanlarının korunmasına yardımcı olabilir. Ancak, karlılıkta hayal kırıklığı yaşanması veya merkez bankalarının daha kısıtlayıcı politikalar izlemesi durumunda, hisse senedi çarpanlarının düşmesi gerekebilir.

Bloomberg HT’nin haberine göre Kolanovic, müşterilere gönderdiği notta, “Merkez bankalarının beklenenden daha fazla güvercin olması ve bu duruma hayal kırıklığı yaratacak bir büyüme tablosunun eklenmemesi durumunda, mevcut hisse senedi çarpanlarının korunabileceğini” ifade etti. Ancak, karlılığın beklentilerin altında kalması ve merkez bankalarının daha sıkı politikalar izlemesi durumunda, hisse senedi çarpanlarının düşeceğini belirtti.

Kolanovic’e göre, bu yılki hisse senedi performansının büyük ölçüde çarpan büyümesinden kaynaklandığına inanıyor. Ayrıca, Morgan Stanley’in stratejistlerinden Michael Wilson’a göre, karlılıklarda bir düşüş yaşanması durumunda hisse rallisinin sona erebileceğini belirtti. Wilson, son beş ayda yaşanan hisse rallisinin iyileşen temeller yerine finansal koşullardaki gevşemeyi yansıttığını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler