Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Japonya’da çekirdek enflasyon değişmedi: Ocak ayında yüzde 2,6 sabit kaldı

Japonya Merkez Bankası (BoJ) tarafından yayımlanan verilere göre, hükümetin tüketici fiyatlarına dayalı çekirdek enflasyon ölçümü, Ocak ayında bir önceki aya kıyasla değişiklik göstermeyerek yüzde 2,6 seviyesinde sabit kaldı.

Japonya’da çekirdek enflasyon değişmedi: Ocak ayında yüzde 2,6 sabit kaldı

BoJ’un hesaplamalarına göre, temel enflasyon ölçümü olarak adlandırılan çekirdek enflasyon, tüketici fiyatlarındaki geçici dalgalanmaların çıkarılmasıyla elde ediliyor. Ocak ayında yüzde 2,6 olarak belirlenen bu ölçüm, bir önceki ayda da aynı seviyede seyretmişti.

Foreks’in haberine göre, 2023 yılı Eylül ayında yüzde 3,4’e kadar yükselen çekirdek enflasyon, o tarihe kadar görülen en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Çekirdek enflasyon ölçümü, çeşitli göstergeleri içeren kapsamlı bir analiz yaparak fiyat hareketlerinin eğilimlerini daha doğru bir şekilde belirleme amacını taşıyor.

Hafta başında açıklanan Ocak ayına ilişkin verilere göre, gıda hariç tüketici fiyatları piyasa beklentisinin üzerinde yüzde 2,0 artış gösterirken, gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları yüzde 3,5 oranında arttı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler