Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

İsrail’in açıklamasıyla beraber petrol fiyatları haftaya düşüşle girdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik bir dizi saldırının “sonuçlandığını” duyurmasının ardından petrol fiyatları düşüşe geçti.

İsrail’in açıklamasıyla beraber petrol fiyatları haftaya düşüşle girdi

İsrail’in Gazze saldırılarının “sonuçlandığını” duyurmasıyla birlikte, ICE’de Brent ham petrolü varil başına 81,81 dolara karşılık gelen %0,46’lık bir düşüş yaşandı. Aynı zamanda NYMEX’de Batı Teksas ham petrol vadeli işlemleri de varil başına 76,46 dolara gerileyerek %0,49’luk bir düşüş kaydetti.

Geçen hafta, İsrail-Filistin çatışmasının bölge geneline yayılma ve Orta Doğu’daki potansiyel petrol arz kesintisi gibi jeopolitik riskler nedeniyle petrol fiyatları yaklaşık %6 artış göstermişti. Ancak, ABD’den gelen haberler, ABD’li enerji firmalarının petrol ve doğal gaz sondaj kulelerini artırarak potansiyel bir üretim artışı sinyali vermesiyle birlikte, bazı endişeleri hafifletti. Yurtiçi üretim, geçen hafta günlük 13,3 milyon varil ile rekor kırdı.

Orta Doğu’daki arz endişeleri devam etse de, ABD’den gelen olumlu haberler petrol fiyatlarını aşağı çekti. Bugün için petrol fiyatının destek noktası 81,68 dolar olarak belirlenirken, bu seviyenin altına inilmesi durumunda 81,40 ve 80,71 dolar destekleri hedeflenebilir. Yukarı yönlü hareketlerde ise direnç seviyesi 82,87 dolar olarak öngörülmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler