Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

IMF yeni başkanını aramaya başladı

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörleri Kurulu, IMF'nin bir sonraki başkanının seçilmesine yönelik süreci başlattığını duyurdu ve bu sürecin Nisan ayı sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

IMF yeni başkanını aramaya başladı

IMF Başkanı Kristalina Georgieva’nın 5 yıllık görev süresi 30 Eylül’de sona erecekken, yeni başkanın seçilmesine dair adımlar atıldı.

Yapılan açıklamada, IMF İcra Direktörleri Kurulu’nun bir sonraki başkanın seçim sürecini başlattığı belirtildi. Yeni başkanın, Fon Guvernörü veya İcra Direktörü tarafından aday gösterilebileceği ve geçmiş uygulamalarda olduğu gibi oy birliğiyle karar alınmasının hedeflendiği ifade edildi. Sürecin nisan sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Açıklamada, IMF’nin küresel finansal sistemin merkezinde yer alan bir kuruluş olarak, başarılı bir adayın seçilmesinin öneminin vurgulandığı belirtildi.

Geçen hafta, Kristalina Georgieva’nın IMF yönetiminde ikinci dönem görev yapmak istediği açıklanmıştı. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanları da Georgieva’nın bir dönem daha IMF başkanlığına devam etmesini desteklediklerini ifade etmişlerdi.

Geleneksel olarak, IMF Başkanı Avrupa ülkeleri tarafından seçilirken, Dünya Bankası Başkanı ABD tarafından belirlenmektedir.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler