Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

HSBC analistleri Çin’in konut krizini çözecek kuruluş önerdi

HSBC analistlerine göre, Çin'in karşılaştığı konut krizini çözebilmek için önerilen kapsamlı bir plan, konut arz fazlasını absorbe edecek ve ardından mülkleri düzenli bir şekilde satma veya kiraya verme sürecini yönetecek ulusal düzeyde bir kuruluşu içermelidir.

HSBC analistleri Çin’in konut krizini çözecek kuruluş önerdi

Analistler, mevcut planın özel konutları sosyal konutlara dönüştürme konusundaki adımlarının piyasayı istikrara kavuşturabileceğini, ancak yetersiz olduğunu savunuyorlar.

HSBC’nin önerisine göre, İspanya’da 2008 mali krizinden sonra oluşturulan “kötü banka” örneğinde olduğu gibi, benzer bir kuruluşun Çin’de kurulması, önceden satılmış konutların teslimini kolaylaştırarak yerel yönetimlerin üzerindeki yükü azaltabilir. Ayrıca, emlak satın alma kısıtlamalarının daha da gevşetilmesi, büyük şehirlerde talebin serbest bırakılması açısından önemli bir etki yaratabilir.

HSBC analistleri, bu tür bir ulusal düzeydeki kuruluşun konut piyasasını dengeleyerek, mülk değerlerini koruyarak ve konut krizini aşarak Çin’in ekonomik istikrarını güçlendirebileceğini öne sürüyorlar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler