Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Hisse senetleri Fed’in açıklamalarını bekliyor

Küresel piyasalar, ABD'den gelecek kritik enflasyon verisine odaklanırken, risk iştahında düşüş yaşanıyor. Perşembe günü açıklanacak olan çekirdek PCE verisi ve Fed üyelerinin yapacakları açıklamalar, hisse senedi piyasalarında durgunluğa sebep oluyor.

Hisse senetleri Fed’in açıklamalarını bekliyor

S&P 500 endeksi, dört işlem günü içinde ilk kez Pazartesi gününü yüzde 0,4’lük bir düşüşle kapattı. Bloomberg HT’nin haberine göre, ABD hisse senedi vadeli işlemlerinde Salı sabahı da hafif bir düşüş görülüyor.

JPMorgan Chase’in kötümser stratejisti Marko Kolanovic, artan faiz oranları ve işgücü maliyetlerinin şirketlerin fiyatlandırma gücünü azaltması nedeniyle şirket kârlılıklarında zayıflama beklediğini açıkladı.

Asya’da ise Japonya tahvil getirileri, beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon verisiyle birlikte yükseliş gösterdi. Ocak ayı tüketici enflasyonu, yüzde 2,2 olarak açıklanarak yüzde 1,9’luk beklentinin üzerine çıktı. Bu verinin ardından Japonya’nın iki yıllık tahvil getirisi, 2011’den beri en yüksek seviyesine ulaşarak yüzde 0,169’a yükseldi. Ayrıca, Japon yeninin dolar karşısında yüzde 0,2 oranında güçlendiği görüldü.

Asya Pasifik hisse senetleri ise hafif dalgalanmalar gösteriyor. Hang Seng endeksi yüzde 0,4’lük bir düşüş yaşarken, CSI 300 endeksi ise yükseliş eğiliminde.

ABD tahvil getirileri, Pazartesi günkü iki ve beş yıl vadeli tahvil ihalelerinin ardından yükseldi. 10 yıllık getiri, Pazartesi günü üç baz puan artarak sabah saatlerinde yüzde 4,2736 seviyesinden işlem gördü.

Petrol piyasasında ise ABD ve Çin’den gelen fiziki talepler etkili olmaya devam ediyor. Pazartesi günü yüzde 1,1 oranında artan Brent petrol, Salı sabahı 82,50 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Jeopolitik gelişmeler de petrol piyasasında yakından izlenmeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler