Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fitch, İngiltere’nin kredi notunu yukarı görünümlü revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, İngiltere'nin kredi notunu teyit ederken, görünümünü yukarı yönlü revize ettiğini açıkladı.

Fitch, İngiltere’nin kredi notunu yukarı görünümlü revize etti

Fitch’in açıklamasına göre, İngiltere’nin uzun dönem yabancı ve yerel para cinsinden kredi notu “AA-” olarak teyit edildi. Ancak kredi notunun görünümü “negatif”ten “durağan”a çıkarıldı.

Foreks’in haberine göre, kurumun değerlendirmesinde, Ekim 2022’den bu yana İngiltere’nin ekonomik politika risklerinin azaldığı belirtildi. Genel hükümet borcunun GSYH’ye oranının 2025 sonundan itibaren istikrarlı olması bekleniyor.

Fitch, İngiltere ekonomisinin 2023 yılında önemli ölçüde yavaşlayarak yüzde 0,1 büyüdüğünü ve 2024 yılında neredeyse durgunluğa yakın, yüzde 0,2 bir büyüme öngördüğünü ifade etti.

Ayrıca, İngiltere’de yaklaşan seçimlere de değinen Fitch, mevcut anketlerin, Ocak 2025’te yapılacak genel seçimler öncesinde muhalefetteki İşçi Partisi’nin iktidardaki Muhafazakar Parti karşısında güçlü bir lider olduğunu gösterdiğini belirtti.

Fitch, bir sonraki hükümetin zorlu bir karışımla karşı karşıya kalacağını ve artan mali kırılganlıkları önlemek için muhtemelen seçim vaatlerini harcama baskılarına karşı dengelemek zorunda olacağını öngördü. Bu durumun, İngiltere’nin ekonomik ve mali politikalarının gelecekteki yönü üzerinde belirleyici olacağına işaret etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler