Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed’in faiz kararı öncesi S&P 500 Endeksi rekor seviyede kapandı

Wall Street, Federal Rezerv'in (Fed) faiz kararı öncesinde S&P 500 Endeksi'nin rekor seviyede kapanmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Fed’in faiz kararı öncesi S&P 500 Endeksi rekor seviyede kapandı

Yatırımcılar, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) politika toplantısının sonuçlarını beklerken, dün Wall Street’te rekor kapanışlar yaşandı.

S&P 500 Endeksi, yaklaşık %0,6’lık bir artışla daha önceki kayıplarını telafi ederek 5.178,51 puandan yeni bir rekor seviyede kapandı. Dow Jones Sanayi Endeksi ise %0,8’den fazla veya 300 puandan fazla yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise Nvidia hisselerinin yapay zeka güncellemelerinin ardından yıllık geliştirici konferansında değer kazanmasıyla neredeyse %0,4 arttı.

Yatırımcılar, Fed’in Salı sabahı başlayan iki günlük toplantısının sonuçlarına odaklanmış durumda. Bu toplantı, son zamanlarda faiz indirimi beklentilerini zayıflatan enflasyon sürprizleriyle etkilenen hisse senetleri için bir sınav niteliği taşıyor.

Foreks’in haberine göre, politika yapıcıların faiz oranlarını mevcut yüksek seviyelerde tutması beklenirken, yıl içinde yapılacak olası faiz indirimlerine ilişkin ipuçlarını almak amacıyla “nokta grafiği”ne odaklanılıyor. Merkez Bankası’nın politika kararı bugün TSİ 21:00’da açıklanacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler